Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom zdravlje

Borba protiv debljanja: fakultet brucošima dao fitness narukvice

Objavljeno 09.02.2016.

Novopečeni studenti svaki dan moraju napraviti barem 10 tisuća koraka, a dobit će i ocjenu ovisno o napretku!

Kako ostati zdrav/a tijekom kolokvija i ispitnih rokova?

Objavljeno 16.12.2015.

Kolokviji prije zimskih blagdana, predrokovi, ispitni rokovi u veljači...sve se to nekako sabilo u jednu gustu kuglu stresa i napora da se izborimo sa studentskim obavezama.

6 intimnih pitanja o tijelu koja se sramiš čak i 'proguglati'

Objavljeno 04.12.2015.

Svi smo to prošli: primijetiš na svom tijelu nešto što ti se učini čudnim, ali ti je jako neugodno pitati nekoga uživo, a ponekad ti je toliko neugodno da nećeš čak ni 'proguglati' to što te muči ili zanima.

4 razloga zbog kojih se tvoje tijelo mijenja tijekom studiranja

Objavljeno 19.11.2015.

Studiranje nosi nove izazove za tvoje tijelo i um: od povećanog opterećenja obavezama do manjka sna.

Rizično zarađivanje za život: Poslovi koji su opasni za vaše zdravlje

Objavljeno 11.11.2015.

Posao nam je svima potreban kako bismo zaradili za život, ali što je s onima koji se, radeći svoj posao, opasno izlažu smrti?

Skini šuze i reci 'ommmm': Zašto bi svi trebali vježbati jogu

Objavljeno 28.07.2015.

Suvremeni način života može biti stresan i užurban stoga je prijeko potrebno redovito se rješavati napetosti, buke u našim glavama i svih suvišnih negativnih misli koje nakupljamo u takvim uvjetima života i rada.

Cijelo vrijeme radimo pogrešno: uči i piši stojećki

Objavljeno 18.06.2015.

Često se priča kako sjedenje osam sati svaki dan na radnom mjestu ima razorne posljedice po zdravlje, zamisli onda kako na tvoju kralježnicu utječe cjelodnevni sjedenje i grbljenje nad skriptama i knjigama!

Nije tako bezopasno: euforija cjelonoćnog učenja može biti štetna za vaše zdravlje

Objavljeno 08.04.2015.

Beskrajno noćno štrebanje svih detalja vezanih uz povijest 20. stoljeća. Sitni sati koje ste dočekali pokušavajući zapamtiti sve nazive tetiva na latinskom. Pisanje eseja iz filozofije do 4 ujutro...Jeste li se ikada našli u ovakvim situacijama?

Jedna navika dijeli vas od genijalnosti: šetajte!

Objavljeno 07.04.2015.

Mnogi su veliki povijesni umovi vjerovali da im šetanje, bilo kratkotrajno ili dugotrajno, pomaže da skladaju, slikaju i općenito – stvaraju. Šetanje ti može pomoći da kvalitetnije utrošiš slobodno vrijeme, ali i da razbistiš glavu i kreativnije razmišljaš, budeš produktivniji/a i dulje živiš.

Studenti sve zdraviji i mršaviji: ohrabrujući rezultati novog istraživanja

Objavljeno 07.04.2015.

Zdravlje studenata se iz godine u godinu poboljšava, a čak tri četvrtine mladih redovno vodi računa o svom tjelesnom zdravlju. Ove lijepe vijesti stižu iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, a njihovi podaci pokazuju da su mladi sve skloniji redovitom vježbanju, a sve češće izbjegavaju alkohol i cigarete.Prati nas na Instagramu!