Mojfaks.hr u Vijesti

10 najboljih gradova za studente u 2016. godini

U današnje vrijeme lako je pronaći stipendiju za razmjenu studenata ili za diplomski ili poslijediplomski studij bilo gdje na svijetu, ali samo je deset najpoželjnijih gradova za studente!

20. Siječnja 2016 10:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Provjeri koji su gradovi najpoželjniji među studentima ove godine!

10. Seoul



Glavni grad Južne Koreje, metropola puna života, možda i nije najočitiji izbor za studente, ali poslovne prilike za friško diplomirane studente \'bacile\' su Seoul u top deset gradova za studentsku populaciju. Još je jedna pozitivna stvar ta što je kuhinja (začini, povrće, kisela hrana) idealna za preživjeti dan poslije – mamurluk i mučnine ako se malo previše zaigrate na tulumu ili u kafiću.

9. Berlin



Berlin je jedan od najdugovječnijih gradova na "cool listi" studentskih gradova, a našao se i na ovoj ljestvici jer je pristupačan i nudi odličnu kvalitetu života studentima. Također je idealno mjesto za studente ekologije i biologije: otprilike 44% površine ovog grada čine parkovi, područja za rekreaciju, šume i rijeke.

8. Hong Kong



Kvaliteta života i brzina kojom nakon diplome pronalaze poslove razlog su zašto se ovaj grad nalazi na osmome mjestu "top 10" ljestvice. Unatoč ovim plusevima, stanarine su skupe što može odbiti određeni postotak studenata. Restorani i shopping centri otvoreni su 24/7 što je idealno za studente koji uglavnom spavaju danju, a žive noću.

7. Montreal



Svi kanadski gradovi kotiraju dobro kad je studentski život u pitanju, ali Montreal je zvijezda među studentima, posebice međunarodnima koji rado dolaze studirati u ovaj grad.

6. Singapur



Singapur kotira dobro, a skromna, ali aktualna poboljšavanja na gradskim sveučilištima mogla bi ovaj grad lansirati na još bolja mjesta ove ljestvice.

5. London



Iako je uvijek jedan od popularnijih gradova među studentima, kvaliteta života, cijene stanarina i školarina koje neprestano rastu, uzrokovale su lagani pad (s drugog i trećeg mjesta na peto) reputacije ovog grada među studentima.

4. Sydney



Najveći australski grad ne kotira osobito dobro na ljestvicama najboljih sveučilišta, a niti po cjenovnoj pristupačnosti, no kvaliteta života i lijepo, sunčano vrijeme privlače mnoge studente. Zbog svog godišnjeg tjedna mode koji je otvoren studentima, sve više privlači mlade dizajnere, tekstilne tehnologe i inženjere i slične profesije.

3. Tokio



Tokio kotira iznimno visoko među studentima: posao je lako naći, a kvaliteta života mladih osoba je na razini. Unatoč tome, manjak internacionalnih studenata minus je koji je koštao Tokio više pozicije na ovoj ljestvici.

2. Melbourne



Melbourne je savršeno mjesto za steći diplomu u Australiji. Odlične mogućnosti zapošljavanja, raznolik miks studenata iz cijeloga svijeta i odlična kvaliteta života plusevi su studiranja u ovome gradu, ali prvo mjesto mu izmiče zbog malo lošije rangiranosti sveučilišta na međunarodnim top-listama.

1. Pariz



Unatoč teroroističkim napadima u ovome gradu, Pariz nudi mnogo studentima. 18 sveučilišta konkurira na top listama svjetskih sveučilišta, kvaliteta života je na nivou, a i tržište rada je zadovoljavajuće. Zbog svega toga, već treću godinu zaredom, Pariz je na vrhu ove liste studentima najpoželjnijih gradova!

L.B./izvor: Guardian
foto: Freeimages

Još vijesti