Mojfaks.hr u Vijesti

10 najstresnijih poslova za 2016. godinu

Portal CareerCast početkom ove godine proveo je istraživanje o najstresnijim poslovima za 2016. godinu. Evo kako izgleda ljestvica!

15. veljače 2016 11:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Za neke radnike, stres je svakodnevni dio njihovog posla, a drugi su određene poslove odabrali baš zato jer su znali da se obavljajući ih neće puno nervirati.

Portal koji služi kao tražilica poslova - CareerCast - istražio je koji su to najstresniji poslovi i to prema 11 različitih uzroka stresa kao što su: česta putovanja, rokovi, rad pod povećalom javnosti, fizički zahtjevi, uvjeti okoliša, opasnosti za osobu koja obavlja posao, ali i druge oko njega, riskiranje vlastitog života i interakcije s javnošću, nepredvidljivost, duljina radnog dana, prilika za promaknuće i sl. Ljestvica najstresnijih poslova izgleda otprilike ovako:

Vojnici
Vatrogasci
Piloti
Policajci
Organizator događaja (event manager)
Odnosi s javnošću
Radijski i televizijski voditelji
Članovi uprave
Novinari
Taksisti




Ako si priželjkujete život bez stresa, barem onoga na poslu, onda vam je pametno postati frizer/ka, izrađivač/ica nakita ili knjižničar/ka. Rad u znanosti neće vas također usrećiti: čak 40% ispitanika navelo je da im neizvjesnost ovog posla uzrokuje veliki stres!

I? Jeste li na dobrom putu da se stresirate do kraja radnoga vijeka ili ste pametno odabrali profesiju?

L.B./izvor: CareerCast
foto: Pixabay

Još vijesti