Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

13 najgorih 'dobronamjernih' savjeta i komentara prije ispita

MojFaks | Vijesti, 15.05.2015.13 najgorih 'dobronamjernih' savjeta i komentara prije ispita

Kao da nedostatak sna i hrane nisu dovoljni, uvijek se nađe netko 'mudar' s još 'mudrijim' komentarima da nas dodatno iznervira prije polaganja užasa od ispita.

Možda ovakvi kometari mogu biti dobronamjerni, ali u stanju povišenog stresa kad hormoni luduju našim izmučenim tijelima, provale ovog tipa samo će doliti ulje na vatru.

Kladimo se da si barem jednom čuo/la neki od ovih bisernih savjeta i komentara prije ispita.

"'Ajmo si postavljati pitanja i testirati znanje!"
Jedino što testiraš trenutno je moje strpljenje.

"Sjećaš li se ona četiri Sokratova paradoksa?"Sad se osjećaš još užasno, čak i ako ne polažeš ispit iz filozofije.

"Mogu li baciti oko na tvoju skriptu/tvoje bilješke?"Ovo je praktički ekvivalent pitanja: "Hej, na Titaniku smo, brod tone i sve to, hoćeš li mi posuditi svoj prsluk za spašavanje?"

"Učini me ponosnim/nom!"Nikad, nikad, nikad, nemoj pričati s profesorom prije ispita, a najbolje bi bilo zanemariti ovakve izjave i ako dolaze od strane tvojih roditelja (koji će biti ponosni čak i ako diplomiraš s 35 godina).

"Znači morate odgovoriti na 4 pitanja u prvom dijelu ispita, ali samo na prvo i zadnje u petom dijelu plus pola odgovora na trećinu pitanja u zadnjem dijelu ispita i imat ćete dovoljno za prolaz, ok?"Ok, o čemu se ovdje radi? Upravo ste nam dodatno otežali polaganje ispita i izazvali  kratki spoj u glavama. Kao da mora biti jasno na koja pitanja moramo odgovoriti!

"Ovo mi je najlakši ispit dosad!"Oho, čestitam! Jel lakši od onog za koji si morao/la naučiti kako biti totalni neosjetljivi ser*** i uvijek reći pogrešnu stvar?

"Ovo mi je zadnji ispit!"Bit će ti zadnje sve ako ne ušutiš.

"Studenti smiju pisati samo s plavom kemijskom."Rasizam!

"Jesi li otišao na wc prije nego ispit počne?"O-o. Je li prekasno?

"Pffff, ova bolonja je zbilja pojednostavila studiranje. Ispiti su vam pljuga!"Što reći takvim ljudima? Osim možda: diplomirali ste prije godinu dana iako ste studij upisali prije 15! Toliko o tom "starom sustavu"!

"Pažljivo čitaj pitanja!"Aha, ok. Dobro da si mi to rekao/rekla jer bih inače pročitao/la svaku šestu riječ pa ako prođe, prođe.

"Nemoj se brinuti/stresirati/nervirati/živcirati!"Ok, sad me zbilja želiš razljutiti, jel da?

L.B./izvor: hexjam.com
foto: arhiva


polaganje ispitaispitni rokovisavjeti i komentari prije ispita