Vodič za brucoše

Tinejdžeri otkrili kako 'prevariti' kovid-test: Zbog viralnih videa na TikToku, 400 tisuća učenika izostalo s nastave

MojFaks | Vijesti, 02.07.2021., Autor: Vanessa K.Evo što kažu naši ugledni stručnjaci na temu studentkog bunta
Foto: Jarun Ontakrai via Shutterstock

Kreativnost učenika dolazi do izražaja u osmišljavanju načina kako izbjeći školu. Zbog viralnog TikTok videa, više tisuća tinejdžera ostalo je kod kuće jer su lažirali pozitivan test na koronavirus.

Učenici su oduvijek bili iznimno kreativni po pitanju smišljanja izgovora kako bi izbjegli odlazak u školu. S obzirom na trenutnu pandemiju, bilo je pitanje vremena kada će to pokušati okrenuti u svoju korist.


TikTok je trenutno uz Instagram jedna od najkorištenijih društvenih mreža na svijetu. Osim zabavnih videa, na društvenoj mreži TikTok mogu se pronaći i korisni videiozapisi poput toga kako bolje rezati luk, njegovati kožu i slično. No, s druge strane, ima i onih koji prikazuju kako lažirati test na koronu i izbjeći odlazak na nastavu (u kojem god obliku ona bila).


Trenutno su među učenicima, korisnicima ove društvene mreže, popularni videi britanskih tinejdžera koji su otkrili kako lažirati COVID testove, a onda su ovu "mudrost" odlučili podijeliti sa svima zainteresiranima, piše Independent.


>>>Skrolanje ne mora biti gubitak vremena! Ova 4 regionalna TikTokera otkrit će vam DRUGU STRANU MEDALJE ove najbrže rastuće društvene mreže<<<


Ovi videi pregledani su više milijuna puta. U snimljenim isječcima tinejdžeri koriste svakodnevne namirnice koje možemo pronaći u kući, poput jabučnog soka, Coca-Cole, octa, dezinficijensa, kivija, jagoda i kečapa kako bi dobili lažno-pozitivne testove. Videi su podjeljeni pod heštegom #fakecovidtest i pregledani preko 6,5 milijuna puta, a sada već deaktivirani račun @fakecovidtest sakupio je 200 tisuća pratitelja.


Zahvaljujući ovim viralnim videima, prošli tjedan gotovo je 400 tisuća učenika izostalo iz škole zbog zaraze koronavirusom, upravo usred novog vala zaraženih u državi.


>>>Ima 4 završna, a ne da joj se učiti: Viralna pjesmica studentice iz Rijeke hit na TikToku VIDEO<<<


Geoff Barton, generalni tajnik Udruge školskih i fakultetskih čelnika rekao je za iNews da je riječ o samo "vrlo maloj skupini" učenika koji su zloupotrijebili testove, ali upozorio je roditelje da nadgledaju proces testiranja. "Pozvali bismo roditelje da osiguraju da se testovi ne zloupotrebljavaju, a učenicima koji su zainteresirani za kemijske reakcije predložili bismo da je najbolje mjesto za učenje o njima na satovima kemije u školi", poručio je Barton.


Oglasili su se i iz TikToka


Reagirali su i s TikTok-a. "Naše smjernice zajednice jasno pokazuju da uklanjamo sadržaj koji uključuje obmanjujuće informacije koje nanose štetu, uključujući medicinske dezinformacije povezane s Covid-19 i one koje šire dezinformacije protiv cijepljenja. Od početka pandemije radili smo na tome da pružimo našoj zajednici pristup pouzdanim informacijama, a kroz naše partnerstvo s timom Halo, znanstvenici iz cijelog svijeta podijelili su kako se stvaraju cijepiva i kako se testiraju za našu sigurnost", izjavio je glasnogovornik TikTok-a.


Provjerili smo i sami dostupnost sličnih hashtagova na TikToku i većina ih je blokirana ili zabranjena.

Uz ovaj, još je nekoliko heštegova zabranjeno / Foto: screenshot via TikTok

izvor: Independent


TikToklažno pozitivnitestcovidpandemijaizbjegavanje školejagodekivi


Prati nas na Instagramu!