Mojfaks.hr u Vijesti

5 razloga da se zaljubiš u kolegu koji ima psa

Neke djevojke se raznježe kad vide dečka koji zna s bebama, a neke kad vide zgodnog kolegu koji šeće psa...

9. rujna 2015 15:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ok, ne želimo vam reći da je ovo jedini kriterij odabira, ali ako ste već bacile oko na onog posebnog kolegu koji vam golica maštu, pas kao kućni ljubimac definitivno je znak da se radi o dobro osobi, a evo i zašto...

Odgovorni su!

Imati psa za kućnog ljubimca i prijatelja nije lako jer zahtijeva mnogo žrtvovanja vlastitog slobodnog vremena i puno planiranja i manje spontanosti. Osim slatkih \'feel good\' strana druženja s psima, ljubimac znači i odlaske veterinaru, šetanje po snijegu i ledu, planiranje čuvanja kad poželite otputovati i sl., a osoba kojoj to nije problem sigurno je zrelija i odgovornija od onih drugog tipa.



Ne boje se obvezati!

Nitko ne nabavlja psa s idejom: \'Ovo će biti super par mjeseci, a onda se mogu i predomisliti!\' Iako dosta psića baš zbog ovakvog \'zamora materijala\' nakon nekog vremena ipak završi na cesti, nitko iole human neće nabaviti psa na kratko vrijeme. Ljubimac je dugogodišnja obaveza iz koje se ne možeš izvući (možeš, ali je to neetično) kad stvari zaguste ili postanu \'dosadne\'. Dečko koji ima psa siguran je u svoje odluke koje donosi promišljeno i odgovorno, a čak i kad zna da neće uvijek sve biti med i mlijeko spreman je obvezati se.

Pažljivi su i brižni!


Ok, imati psa i dijete nisu baš iste stvari, ali kad si u dvadesetima kao da i jesu! Ako ste ikada imali ljubimce za društvo tijekom odrastanja, onda znate koliko se vežemo za njih – toliko, zapravo, da ih smatramo članovima obitelji. Kad se ovo dogodi, brižni smo, pazimo na svog prijatelja svakoga dana (da je sit, zdrav, veseo), a sve su ovo situacije u kojima učimo biti brižni i pažljivi partneri, kao i roditelji.



Možeš uživati u pogodnostima psa ljubimca bez da ga i sama nabaviš!


Naravno, ako ikad prekinete to će biti duplo sr*** jer si naravno uz dečka, zavoljela i njegovog psa, ali u međuvremenu – uživaj u šetnjama, toplim pozdravima kad se vratiš s faksa i ludim situacijama koje ćeš prepričavati kao anegdote do kraja života, a koje se s ljubimcima događaju uvijek.

Ako se ti i pesonja skompate – velike su šanse da ćeš se više svidjeti i dečku!

Ne bi li i ti tako razmišljala? Priznaj! Ljudi s ljubimcima često misle da su osobe koje se ne svide njihovim četveronožnim prijateljima jednostavno loši ljudi. Jednom kad si \'dio ekipe\' i pesonja te prihvati – put do njegovog srca bit će lakši i prohodniji.

L.B./foto: Freeimages

Još vijesti