Mojfaks.hr u Vijesti

5 razloga zašto je OK biti single dok studiraš

Prije početka prve godine na faksu puno ti se pitanja mota po glavi: hoće li studij biti zanimljiv, hoću li se slagati s kolegama ili cimerima, trebam li provesti koji semestar studija u inozemstvu i sl.

22. travnja 2015 13:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Osim tih pragmatičnih stvari, ako na fakultet odlaziš kao "solo igrač/ica" sigurno će te zanimati i hoćeš li baš na faksu upoznati nekog zanimljivoga. Ako se nadaš naći dečka ili curu na faksu, znaj da održavanje ozbiljne veze može biti malo škakljiva stvar. Naravno, izbor je velik jer ćeš biti okružen/a s mnogo ljudi, ali upravo zbog toga može biti teško održati vezu na životu. Može također biti frustrirajuće i to ako većina osoba s kojima se susrećeš želi nešto neobavezno, a ti ciljaš na predanost i vezu.

Biti single tijekom studija može biti i super stvar i ne postoji razlog da te oneraspoloži. Evo zašto je studentski život najbolje vrijeme za biti solo, ako to želiš.

* Možeš se u potpunosti otvoriti i prepustiti novim iskustvima.



Iako te dobra veza neće sputavati u onome što želiš raditi, puno se teže odlučiti za semestar u inozemstvu ili ljetno volontiranje u drugoj zemlji ako imaš partnera kojemu ovo neće biti najdraži scenarij. Ako si single – ne moraš razmišljati o još jednoj osobi prilikom donošenja odluka.

* Možeš posvetiti puno više vremena stvaranju novih prijateljstava.

Brucoška godina je vrijeme za intenzivno sklapanje prijateljstava jer ćeš upoznati najveći broj novih osoba. Naravno, dečko ili djevojka ne bi te trebali sprječavati u sklapanju novih prijateljstava, ali ako si solo jednostavno ćeš imati više vremena da se posvetiš isključivo ovim odnosima.

* Možeš biti spontan/a.

Uvijek možeš otići na vikendicu frenda s faksa preko vikenda i ne, nitko ne mora znati. To je super! Kad si solo možeš biti spontaniji/a jer ne moraš nikome polagati račune.

* Možeš učiti iz pogrešaka svojih prijatelja i prijateljica.

Zadnji dečko tvoje cimerice je bio posesivni manijak ili je zadnja cura tvog prijatelja bila kraljica drame koja mu je ispila krv na slamku? Lijepo je učiti na tuđim pogreškama i naučiti prepoznavati znakove potencijalnih problema bez da se i sam/a nađeš u toj situaciji.

* Možeš se usredotočiti na stvari koje usrećuju samo tebe.



Veze počivaju na kompromisima što znači da ćeš nekada morati vrijeme potrošiti i na stvari koje te ne zanimaju, ali ih tvoj partner obožava. Toga nema kad si solo. O čemu god si maštao/la prije, a nikada nisi napravio/la jer nisi imao/la vremena – možeš kad i ako si single. Dobra stvar tog statusa je da možeš tetošiti i častiti samo sebe.


L.B./izvor: Cambio
foto: Shutterstock

Još vijesti