Mojfaks.hr u Vijesti

500 studenata se pakira – radit će na Jadranu!

Zahuktale su se pripreme za odlazak većeg broja osječkih studenata u ljetnoj sezoni na jadransku obalu. Dio njih već odlazi ovih dana u predsezoni, a Studentski servis, koji djeluje u sklopu Studentskog centra u Osijeku, očekuje da će se tijekom ljeta na more privremeno preseliti najmanje između 500 i 600 osječkih studenata.

25. ožujka 2014 11:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ove će godine, s obzirom na besparicu i lošu gospodarsku situaciju, odaziv vjerojatno biti još i veći piše Glas Slavonije.

Najveća je ponuda i potražnja, kao i svake godine, za one tzv. jednostavne poslove, dakle konobare, sobarice, čistače i slično. Gotovo svi studenti koji se odluče na sezonski posao u pravilu dobiju plaćen put, smještaj i tri obroka dnevno, a uglavnom i zajamčen jedan slobodan dan u tjednu. Uz to, mogu zaraditi od 16 do 21 kune na sat, ovisno o vrsti i težini posla. To možda nije velik iznos, ali kada se uzmu u obzir ostali uvjeti i da je riječ o mladim ljudima koji žele nešto zaraditi, smatramo kako je to jako dobro”, ističe Milinović, voditelj Studentskog servisa.

Kao jednog od redovitih i ponajboljih poslodavaca ističe tvrtku Istraturist iz Umaga, poznatog turoperatera preko kojega se svake godine zaposli više od 150 Osječanki i Osječana. “Lani smo organizirali prezentaciju poslova koje nude, a ove smo poboljšali komunikaciju tako da studenti na zahtjev mogu dobiti online prijavnicu za Istraturist koju popunjavaju i šalju izravno njima, a oni će izabrati kandidate koji im najviše odgovaraju.

Foto: sxc.hu
I.N.

Još vijesti