Mojfaks.hr u Vijesti

6 jednostavnih načina da potrošiš 200 kalorija – bez vježbanja!

Svi smo to proživjeli: spakiraš lijepo torbu za teretanu, ali nakon cjelodnevnih predavanja i cjelonoćnog tješenja cimerice jer je prekinula s dečkom, nemaš baš puno volje ići na grupna znojenja.

10. studenog 2015 13:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Umjesto da se lijepo utaboriš na kauču u tajicama i sportskim majicama (što je, ironično, najudobnija odjeća za ljenčarenje), možeš sagorjeti nekoliko stotina kalorija bez vježbanja u teretani. Zapravo – ne moraš čak ni obuti tenisice.

1. Dodaj nekoliko kockica leda u čašu vode koju piješ!



Umjesto da vodu piješ na sobnoj temperaturi, malo ju ohladi. Na taj će način tvoje tijelo morati potrošiti dodatnih 25 kalorija po čaši vode kako bi ju zagrijalo. Osam čaša vode na dan i 200 kalorija ode kao od šale.

2. Radi čučnjeve dok sušiš kosu!

Sušenje kose može potrajati pa zašto ne iskoristiti to vrijeme za sagorijevanje kalorija? Možeš sagorjeti 70 kalorija na svakih 5 minuta vježbanja čučnjeva stoga ti 15 minuta \'čučnjanja\' odnosi 200 kalorija kao od šale. Zapravo, možeš ovo pokušati i dok pereš zube, radiš kavu ili se češljaš.

3. Radni stolac zamijeni pilates loptom!


Nikad nije prerano početi sa sjedenjem na lopti! foto: blog.thenewcenturyschool.com

Kad se ne rastežeš po svojoj lopti za pilates na treningu, ponesi je na posao ili sjedi na njoj dok pišeš seminar ili učiš za radnim stolom. Balansiranje na pilates lopti povećava potrošnju kalorija za 6%, a s obzirom da sjedenje za stolom troši oko 106 kalorija po satu, sjedenje na lopti sagorjet će ti 200 kalorija za sat i 47 minuta.

4. Hodaj dok telefoniraš!

Sljedeći put kad se poželiš čuti s roditeljima ili nadoknaditi s prijateljicom koju nisi vidjela 100 godina, umjesto da uzmeš telefon i zavališ se na kauč – izađi van išetaj. Šetanje i razgovaranje telefonom sagorjet će 200 kalorija u sat vremena.

5. Odradi kućanske poslove!



Znamo da se to nikome ne da, ali čišćenje također sagorijeva kalorija i uljepšava naš životni prostor. Lagani kućanski poslovi (poput punjenje mašine za pranje veša, slaganje opranog rublja, slaganje kreveta i pranje suđa) sagorijevaju 170 kalorija po satu. Možda čak pronađeš neke zagubljene knjige, skripte ili novce pod kaučem, u džepovima kaputa i sl. U svakom slučaju – situacija u kojoj pobjeđuješ.

6. Penji se stepenicama!

Baš moraš na lift ako ti je predavaona na prvom katu? Penjanje stepenicama dugoročno će dobro utjecati na tvoje tijelo, a osim toga, svake minute penjanja trošiš 10 kalorija što znači da je za sagorijevanje 200 kalorija potrebno samo 20 minuta.

L.B./izvor: College Candy
foto: Freeimages

Još vijesti