Mojfaks.hr u Vijesti

9 stvari koje definitivno moraš napraviti prije diplome

Vrijeme leti, vrijeme leti...

13. Siječnja 2016 12:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na početku fakulteta čini ti se da je diploma daleko, a život nakon nje gotovo ti je apstraktan. Druga se godina prikrade puno brže nego što si očekivao/la, treća je tu, a da se nisi ni snašao/la...

Iako se svi uvijek hvale kako su godine na faksu najbolje provedene godine u životu, nemoj si stvarati dodatni pritisak takvim razmišljanjem. No, unatoč tome, postoje neke stvari koje svakako moraš napraviti prije diplome...

* Sakupi što više besplatnih kondoma



Bez obzira dijele li ih u studentskim ambulantama, hostese na partijima ili na faksu u sklopu edukativnih akcija – sakupi ih što više možeš. Tek ćeš kasnije skužiti koliko su zapravo skupi.

* Pleši kao da te nitko ne gleda u najodvratnijem studentskom klubu



Možda si tamo dio inventara, a možda si bio/la već sto puta, ali nema veze. Ispleši dušu u najgoroj rupčagi od kluba još samo jedan, posljednji put prije diplome.

* Kupi majicu s kapuljačom na kojoj piše "Sveučilište u..."



Da, da, znamo, na čelu će ti pisati \'friški diplomac\' kad god obučeš tu majicu, ali svijet jednostavno mora znati!

* Napravi sve turističke stvari koje punokrvni turisti rade



Plaćaš masno za taj komad papira koji potvrđuje da si i ti dio akademskog građanstva (ili građevina) pa zašto to ne iskoristiti? Studenti uvijek putuju jeftinije...

* Poslušaj neku svirku u lokalnoj birtiji



Možda nije neki poznati bend, ali pomoći će ti da se \'zbondaš\' s lokalcima, a možda će i mjuza biti super.

* Iskoristi sve studentske popuste



Jeftinije pizze i članarina u teretani za sve!!!

* Drijemaj u bilo koje doba dana i noći



Nikad više tvoj raspored neće biti tako fleksibilan. Spavanac u podne. Spavanac u 4 sata poslijepodne. Samo zato jer možeš!

* Pogledaj u nebo iznad grada u kojem studiraš



Popni se na vrh katedrale, vidikovca, mosta, zidića kraj studentskog doma. Razmisli malo o svemu. Tamo u onoj uličici najbolji prijatelj ti je legao na asfalt i odbio ići kući. A u lokvi koja se uvijek nakon kiše napravi kraj autobusne stanice kraj koje prolaziš svaki dan pao ti je završni rad. Koliko emocija!

* Popij što više šarenih i jeftinih pića koja ti se nude



Sad se iživi po tom pitanju jer ćeš kasnije u restoranima i kafićima naručivati skupa tamna piva i sivi pinot kao znalac. To rade odrasli ljudi.

L.B./izvor: Hexjam
foto: Freeimages

Još vijesti