Mojfaks.hr u Vijesti

A baka i djed su marljivo štedjeli: studentica spiskala školarinu na putovanje i šoping

Studentica iz Atlante malo se opustila šopingirajući pa je potrošila čitavu školarinu na odjeću i putovanje Europom.

22. srpnja 2015 16:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentica Kim naslijedila je popriličnu svotu novaca od djeda i bake koji su novac štedjeli za njeno fakultetsko obrazovanje. Umjesto toga, Kim je odlučila napraviti po svome i udovoljiti nekim svojim strastima. Tko šiša obrazovanje kad je Europa samo avionski let daleko, a odjeća tako jeftina na sniženjima!

90 tisuća funti (pomnožite to sa 10 da dobijete približnu kunsku protuvrijednost) otišlo je na cipele i odjeću, izvještava The Independent. Kim se nakon ludog šopinga požalila voditelju jednog radio showa: morala je platiti 20 tisuća funti školarinu za zadnju, apsolventsku godinu, no nije znala kako s obzirom da je novac potrošila.

Kim vjeruje da je njeno putovanje Europom bilo poučno – tako si barem pravda svoj financijski ispad. Voditelj joj je savjetovao da se povjeri roditeljima i od njih zatraži novac uz obećanje da će im ga vratiti, no roditelji su to odbili (normalno!). Savjetovali su joj da pronađe studentski posao na kojemu će zaraditi novac (ali i shvatiti koliko je teško zaraditi, a lako potrošiti), no zanju je ovaj potez roditelja bio sramotan.


Ovako bi i mi putovali Europom!

Na kraju je okrivila svoje roditelje za svoje ponašanje: "Možda su me trebali naučiti da malo pametnije raspolažem budžetom ili nešto takvo."

Nadamo se da ima bolji osjećaj za modu nego što ga ima za raspolaganje novcem.

L.B./izvor: Complex.com
foto: Freeimages

Još vijesti