Mojfaks.hr u Vijesti

A mislili su da neće uspjeti u životu: kako danas žive studenti koji su skupljali trojke

Trojka nije loša ocjena, ali je tako nekako – u sredini! Četvorke i petice pripadaju ambicioznijima, dvojke onima kojima nije stalo, a trojka je taman dovoljno da se provučeš kroz iglene uši, riješiš ispit i upišeš ocjenu koje te nije pretjerano sram.

27. listopada 2015 15:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Trojka nije loša ocjena, ali najčešće se od ovakvih studenata ne očekuje mnogo: neće se zaposliti na fakultetima, institutima, a možda čak niti u struci.

Pročitajte što su na Redditu izjavili studenti trojkaši: što danas rade, kako zarađuju i kako su se snašli u životu...

ReDJeLLo_: "Danas sam odvjetnik. Imao sam loše ocjene u školi, na faksu, na magisteriju...Ali znate li kako zovu osobu koja s najnižim ocjenama diplomira i položi pravosudni? Odvjetnik!"

Somewhereonariver: "Bio sam najgluplji inženjer u generaciji, ali danas sam i dalje inženjer. Fućkajte se, štreberi!"

workwithpoop32: "Radim za vladu...nikada nisam otišao na fakultet. Moja žena je domaćica i studira puno radno vrijeme. Imamo 2 male djece. Plaćam hipoteku, imamo dva automobila, puno jedemo u restoranima, pijemo pivo, gledamo nogomet, idemo na pecanje i uglavnom dobro živimo sa samo jednom plaćom!"

SMW2012: "Bio sam odličan 5+ student, a trenutno me uništava moja žena trojkašica koja zarađuje 200 tisuća dolara godišnje, a uskoro će to postati 350 tisuća. Ponekad inteligencija, odgovornost i posvećenost nisu dovoljno – morate imati muda i \'žicu\' za umrežavanje da biste se našli na pravome mjestu u pravo vrijeme."

Kimmynoodles: "Zarađujem 90 tisuća dolara godišnje kao programerka software-a u super opuštenom ambijentu u kojemu mogu pisati po Redditu bez da strahujem od posljedica."

L.B./izvor: uproxx
foto: Freeimages

Još vijesti