Mojfaks.hr u Vijesti

Ako voliš mačke – nemoj to navesti u životopisu!

Novo odijelo za razgovor za posao? Frizura? Manikura, pedikura, sve kako bi izgledali što bolje i možda i dobili taj posao. Postoje neki faktori zbog kojih možete dobiti pedalu, a da ih niste ni svjesni…

19. rujna 2014 14:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Anketa otkriva neke zanimljive uvide u način na koji razmišljaju poslodavci – a toliko su strogi da najčešće odluče u prvih 90 sekundi intervjua.

2 od 3 poslodavca neće baš drage volje zaposliti osobu koja je tokom intervjua za posao izbjegavala uspostaviti kontakt očima s njima, a 1 od 3 šefa odbit će kandidati koji se ne nasmiješe.

Kao što vjerojatno i pretpostavljate, obleka igra važnu ulogu – 3 od 4 poslodavca dobro će razmisliti hoće li zaposliti nekoga tko se neprikladno obukao.

No, postoje i načini na koje možete pozitivnije utjecati na odluku potencijalnog poslodavca, pokazuje izvještaj Capital One-a. Ako tokom intervjua postavljate pitanja, povećavate si šanse za zaposlenjem za 51%, posebice ako ste se prije razgovora informirali o samoj firmi.

Vaš životopis je ključan. Iako prosječni poslodavac provede samo 7 sekundi pregledavajući životopis, neke stvari u njemu ne biste trebali navoditi. Recimo, hobiji poput ‘brige za mačku’ pokazali su se kao vrlo neprivlačni poslodavcima.

L.B./izvor: Metro
foto: sxc.hu

Još vijesti