Mojfaks.hr u Vijesti

Automat koji nudi besplatne priče umjesto grickalica

Kakve čokoladice, grickalice i gazirana pića – ovaj je automat točno ono što treba vašem umu i duhu!

9. studenog 2015 13:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Čuli smo već sto puta razne žalopojke o tome kako u ovom svijetu društvenih mreža i instant informacija i iste takve hrane nemamo mnogo vremena za čitanje, ali rijetki su se s ovim problemom pokušali uhvatiti u koštac.

U Grenoblu u Francuskoj, gradu koji je poznat kao glavni grad francuskih Alpa, izdavački start-up Short Édition napravio je upravo to: na nekoliko najfrekventnijih i najpopularnijih javnih prostora postavili su osam besplatnih automata koji umjesto grickalica izbacuju – kratke priče!

Neobični automati djelo su Christophea Sibieudea (suosnivača i direktora Short Éditiona) i gradonačelnika Grenobla, Érica Piolle. Inovativni duo nada se da će osobama koje putuju na posao kao i svim slučajnim prolaznicima kratke priče skratiti vrijeme čekanja po šalterima, kolodvorima, peronima i obogatiti im vokabular i um, umjesto da to isto vrijeme čekanja potroše provjeravajući Facebook ili Twitter.


Twitter@TheNewtWebviaAFP

Priče možeš odabrati prema vremenu koje imaš na raspolaganju za čitanje: jedno, tri ili petominutne priče izlaze iz automata na dugačkom papiru koji podsjeća na račun.

"Ideju smo dobili ispred automata koji sadrži čokoladice i sokove", Sibieude je izjavio za AFP. "Pomislili smo da bismo isto mogli napraviti s kvalitetnom popularnom literaturom kako bismo ispunili te neproduktivne trenutke."

L.B./izvor: Konbini
foto: Twitter, Freeimages

Još vijesti