V.K. u Vijesti

Ravnatelj zagrebačkog SC-a najavio 440 različitih jela i aplikaciju za plaćanje u menzama

Na sastanku Mirka Bošnjaka, ravnatelja Studentskog centra Zagreb i Hrvatskog studentskog zbora spomenuli su nekoliko ključnih točaka za budućnost, među kojima je stvaranje smještajnih kapaciteta na kampusu Borongaj, ali i 440 jela u 'kuharici', odnosno Pravilniku o prehrani.

14. prosinca 2021 15:13
Studenti tvrde da su gladni, a neki su se navodno i otrovali?

Studenti tvrde da su gladni, a neki su se navodno i otrovali? Foto: MojFaks

Mirko Bošnjak, trenutni ravnatelj Studentskog centra Zagreb održao je sastanak s predstavnicima Hrvatskog studentskog zbora na kojem su pokrenuli nekoliko zanimljivih tema.


Jedna od glavnih točki koje su spominjali bila je izmjena Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarenja na pokriće troškova prehrane studenta. Bošnjak je naglasio kako je potrebno posvetiti pažnju na održivost poslovanja studentskih centara.


Spomenuo je da je Studentski centar racionalizirao poslovanje te da dnevno poslužuje od 18 do 25 tisuća obroka, uz napomenu da sredstva koja su im dodijeljena od Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu dostatna.


>>>Studenti u menze zasad mogu bez COVID potvrde, no postoje izuzeci – evo koji i gdje<<<


Beskontaktno plaćanje


Kako su naveli na svojim službenim stranicama, uskoro se planira uvesti i beskontaktno plaćanje putem aplikacije koja je trenutno u testnoj fazi, a za ovaj potez su dobili potpuru Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Beskontaktno plaćanje bi moglo smanjiti vrijeme potrebno za plaćanje, a time i gužve.


3000 više ležajeva na Borongaju, a kreće se i u obnovu "starih" paviljona na Savi


Po pitanju smještajnih kapaciteta, i tu spominju nove sretne vijesti. "SCZG ima namjeru aplicirati na natječaje za EU sredstava za povećanje smještajnih kapaciteta na znanstveno-učilišnom kampus Borongaj i to za 3000 ležajeva kao i uređenje 5., 6. i 10. paviljona u studentskom naselju Stjepan Radić", piše HSZ.


>>>[FOTO] 'Najbolje tete u svemiru' ukrasile menzu u božićnom duhu: 'Svi studenti su naša djeca, ovo je njihov drugi dom...'<<<


Predsjednik Hrvatskog studentskog zbora, Neven Pintarić, zahvalio se na gostoprimstvu te je istaknuo kako je na sjednici bilo riječi i o očitovanju HZS na prijedlog izmjena pravilnika o prehrani koje je predložila Zajednica studentskih centara te implementaciju čak 440 jela u 'kuharicu'.


izvor: hsz.hr

Još vijesti