Mojfaks.hr u Vijesti

Bestselleri – osim užitka čitanja nude vam herpes i kokain u tragovima!

Imate li fobiju od knjiga i izbjegavate li ih pod svaku cijenu? Nije pohvalno, no ako je tako – sad imate još jedno opravdanje da knjige, barem bestsellere, nikad ne uzmete u ruku!

25. studenog 2013 17:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pimjerci kinky bestsellera “50 nijansi sive” na svojim koricama i stranicama sadržavaju tragove herpes virusa i kokaina, otkrivaju kemijske analize tima znanstvenika s Katoličkog sveučilišta u Leuvenu u Belgiji. Svoja su šokantna otkrića objavili nakon testiranja 10 najčešće posuđivanih knjiga iz knjižnica. Još je jedna romansa, roman Tango Pietera Aspera, pozitivna na herpes, a svih 10 besteselera pozitivno je na kokain.

Jan Tytgat, profesor toksikologije, tvrdi da su količine tvari na knjigama premalene da bi bile štetne za čiatelje: “Otkrivene razine ne bi uzrokovale nikakav farmakološki efekt. Vaša svjesnost ili ponašanje neće se promijeniti ako pročitate ove knjige.”

Prijašnja istraživanja otkrila su da češće posuđivane knjige u knjižnicama na sebi “ugošćuju” 25-40% više bakterija od onih koje se posuđuju rjeđe.



L.B.

Još vijesti