Mojfaks.hr u Vijesti

Bez čekanja i plaćanja: Još jedan fakultet omogućio prijepis ocjena kroz sustav e-Građani

Studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu više neće morati čekati pred referadom zbog prijepisa ocjena niti će ga morati plaćati. Naime, PMF je omogućio prijepis ocjena preko sustava e-Građani što je dodatno olakšanje za studente koji su u deficitu s vremenom.

21. prosinca 2018 10:07
Bez čekanja i plaćanja: Još jedan fakultet omogućio prijepis ocjena kroz sustav e-Građani

Bez čekanja i plaćanja: Još jedan fakultet omogućio prijepis ocjena kroz sustav e-Građani Foto: MojFaks

Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu je u prosincu 2018. godine pristupio mreži EMREX čime je omogućio svojim studentima kvalitetniju razmjenu podataka u svrhu studentske mobilnosti. Pristupom spomenutoj informacijskoj mreži, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu je postao prva sastavnica Sveučilišta u Splitu koja je svojim studentima omogućila dobivanje prijepisa ocjena kroz sustav e-Građani u sklopu usluge "e-Razmjena studentskih ocjena", piše u obavijesti na internetskoj stranici fakulteta.

Foto: Darko Ba/MojFaks

Isto tako, studenti od sada imaju mogućnosti učinkovitije kontrolirati vlastite studentske podatke te njihovu razmjenu prilikom studentske razmjene unutar Europske unije. Ovim pristupom se osigurala snažnija potpora studentskoj mobilnosti kroz jednostavan, elektronički, prijenos osobnih podataka i podataka o tijeku studija na drugo visoko učilište u strojno čitljivom obliku u skladu s odredbama Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

...Što je e-Razmjena studentskih ocjena? Nova usluga studentima omogućuje besplatan elektronički prijepis ocjena...


Projekt pristupanja Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu je završen početkom prosinca 2018. u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje te konačnim povezivanjem funkcionalnosti ISVU sustava s mrežom EMREX.

Ivana Petrić
foto: Darko Ba/MojFaks

Još vijesti