Vodič za brucoše

Blanka Vlašić upisala Katolički bogoslovni fakultet: 'Razmišljala sam o tome godinama...'

MojFaks | Vijesti, 21.04.2021., Autor: MojfaksOtkrila je čime se bavi nakon odlaska u 'mirovinu'...
Foto: screenshot via YouTube@Podcast Inkubator

Nakon odlaska u sportsku mirovinu, jedna od naših najpoznatijih sportašica postala je studentica KBF-a.

Jedna od naših najboljih atletičarki svih vremena, Blanka Vlašić, nedavno je obznanila kraj svoje sportske karijere, koji joj je, kao i svakom vrhunskom sportašu koji voli sport kojim se bavi, teško pao. Sad je otkrila i čime se bavi nakon umirovljenja, kao i čime bi se u budućnosti voljela baviti, a da sport i dalje ostane dijelom njenog života.


Studira teologiju i filozofiju


Gostujući u Podcast Inkubatoru Vlašić je otkrila da je ponovno prionula na učenje jer je nedavno upisala fakultet i to teologiju i filozofiju. "To je nešto što me zanima, nešto za moju dušu i gušt. Jer znam da me ne čeka karijera u toj brašni, ali ću barem pročitati malo više knjiga na tu temu. Razmišljala sam o tome godinama. Fakultet me potiče da više čitam, budem usredotočena i skoncentrirana",  rekla je Blanka u Podcast Inkubatoru.


>>>Estrada prepuna akademskih građana: Neda Ukraden i popularni Knjaz prednjače po broju diploma<<<


Na pitanje čime bi se htjela baviti sad kad je završila sportsku karijeru, kaže da bi voljela da i dalje sport ostane dijelom njenog života te da svoje specifično znanje koristi i dalje.


Prisjetila se i svog mentoriranja mladih skakača na Sveučilištu u Virginiji. Iako nije znala kako će se snaći, kaže da joj je cijeli proces obučavanja mladih došao spontano. "Sva pitanja koja su imali, ja sam također imala tijekom svoje karijere pa sam im mogla pomoći", prisjetila se svog perioda volontiranja na ovom sveučilištu.


"Da li želim biti full time trener, ne znam. Iako kažu da je biti trener stresnije nego biti sportaš. To definitivno treba probati i u jednom trenutku definitivno i budem", kazala je. Dodaje da joj ni rad s djecom ne bi bio stran u kontekstu ranog prepoznavanju talenta.
Blanka VlašićKBFteologijafilozofijastudenticasportska mirovina


Prati nas na Instagramu!