Mojfaks.hr u Vijesti

Brza reakcija na novosti o oporezivanju studenata: Grad Čakovec nudi financijsku pomoć

Grad Čakovec i gradonačelnik Stjepan Kovač brzo su reagirali na vijesti o izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak: studentima su osigurali jednokratnu novčanu nagradu.

5. Siječnja 2017 19:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentima s područja Grada Čakovca na raspolaganju stoji fond od dodatnih 100 000 kuna, a pravo na jednokratnu pomoć imaju ukoliko imaju status redovnih studenata.

...Iz Porezne uprave stiglo pojašnjenje: Izmjene u Pravilniku su pogrešno protumačene...


Prije mjesec dana u Saboru sam upozoravao na nepošten pristup vladajućih prema studentima. Ovo je direktan udar na standard studenata i njihovih obitelji, većina njih radi kako bi mogli osigurati sredstva za studiranje i život. Grad Čakovec će ovom trenutku učiniti najviše što može na lokalnoj razini, osigurat ćemo dodatnih 100 000 kuna koje će biti dostupne svim redovnim studentima s područja grada. Svaka pomoć u ovom trenutku je dobrodošla i potrebna”, rekao je za eMedjimurje gradonačelnik Stjepan Kovač i istaknuo da se u ovom slučaju negativno utječe na standard najugroženijih društvenih skupina.

...Loše vijesti za studente koji rade: zarada iznad 15 tisuća kuna će se oporezivati - provjerite koliko!...


Studenti su temelj razvoja Čakovca, Međimurja i Hrvatske, ulog u njih je ulog u budućnost. Neprestano ponavljamo kako su mladi naša budućnost i kako je Hrvatska zemlja znanja. Zašto mladima onda otežavamo ionako izazovan ulazak na tržište rada i zašto im stvaramo dodatne poteškoće. Apeliram na vladajuće kako bi se hitno izmijenio ovaj prijedlog i poslala odgovarajuća poruka našim mladima. Također, sve ostale gradove pozivam da nam se pridruže i daju potporu hrvatskim studentima, svaki doprinos i iskaz dobre volje u ovim trenucima puno znači. Također, studentima poručujem da prate stranice grada na kojima ćemo objaviti sve informacije na vrijeme”, poručio je Stjepan Kovač.

L.B./izvor: eMedjimurje.hr
foto: screenshot@YouTube

Još vijesti