V.K. u Vijesti

22-godišnjem vozaču prijeti kazna od 87 tisuća kuna – evo što je sve skrivio i koliko puta

Stupci crne kronike pune se svakodnevno. Iako pozivanjem na odgovornost uglavnom ne možemo vozače prisiliti na opreznu vožnju, zakoni su tu da sankcioniraju sve koji ih prekrše. Posebice ako se prekršaji ponavljaju.

8. srpnja 2021 13:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S obzirom na naše trenutne zakone, recidivisti i ponavljači prekršaja često dobiju "po džepu". Kako prenosi e-Međimurje, mladi 22-godišnji vozač uskoro bi mogao ostati bez čak 87 tisuća kuna ili bez slobode – s kaznom zatvora.


Naime, početkom ovog tjedna policijski su službenici u Ulici braće Radić u Strmcu Podravskom zaustavili 22-godišnjeg vozača. Vozio neregistrirano i neosigurano teretno vozilo, pod utjecajem alkohola s izmjerenih 0,94 promila, a uz sve to, već je bio pod zaštitnom mjerom zabrane vožnje i zbog negativnih bodova dvije godine nije smio polagati vozački ispit.


S obzirom na sve spomenuto, kako se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja, mladić se prvo otrijeznio te je potom uhićen.


>>>Smrt studentice mogla se izbjeći na ovaj način? Pitali smo Grad, MUP i prometnog stručnjaka – ovo treba napraviti kraj SVAKOG doma u Zagrebu<<<


Zbog počinjenih prekršaja prijeti mu izricanje novčane kazne od 87 tisuća kuna ili kazna zatvora do 120 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od godine dana.


Također, nakon što odluka o prekršajima postane pravomoćna, slijedi mu jos dodatnih 15 negativnih bodova.


izvor: emedjimurje.net.hr

Još vijesti