Mojfaks.hr u Vijesti

Cijene najma stanova padaju – u kojem dijelu grada ćete proći najjeftinije?

Dobre vijesti za sve studente koji nisu imali sreće dobiti mjesto u domu – cijene stanova i dalje su u padu, posebno u nekim dijelovima grada Zagreba.

4. ožujka 2014 12:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dobre vijesti za sve studente koji nisu imali sreće dobiti mjesto u domu – cijene stanova i dalje su u padu, posebno u nekim dijelovima grada.

Prema podacima portala Crozilla.com cijena najma zagrebačkih stanova površine od 20 do 40 kvadrata tijekom veljače u prosjeku je iznosila 291 euro, a pritom su najpovoljniji stanovi bili u istočnom dijelu grada gdje se cijena najma kretala oko 257 eura.

Najam stanova površine između 40 i 60 metara kvadratnih iznosio je u prosjeku 392 eura, a najpovoljniji stanovi u toj kategoriji bili su na području Novog Zagreba gdje ste za najam trebali izdvojiti 316 eura.

Veći stanovi površine od 60 do 80 kvadrata najpovoljniji su u zapadnom dijelu grada gdje je prosječni najam 480 eura, za razliku od ostatka grada gdje ste za isti broj kvadrata morali dati 517 eura.

Prema podacima s portala Crozilla.com iznajmljivanje stanova postaje sve manje unosniji biznis; iz godine u godinu bilježi se pad cijena najma što ide na ruku studentima i svim ljudima bez krova nad glavom. Tako su cijene pale za otprilike 100 eura od 2008. godine.

Foto: Photoexpress
I.N.

Još vijesti