Mojfaks.hr u Vijesti

Crna statistika: profesija u kojima je najviše samoubojstava!

Stres na poslu nije neuobičajena stvar, ali očito neki poslovi dovode do značajnijeg stresa koji negativno utječe na naše psihičko zdravlje.

14. travnja 2015 14:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Statistika je pokazala u kojim se zanimanja događa najviše samoubojstava – evo o kojim profesijama je riječ:

#Policajci
Mnoga djeca maštaju o tome da postanu policajci kada odrastu. Sviđa im se uniforma, oružje i auto sa sirenom – no, stvarnost je malo drugačija. Veliki stres i radno vrijeme uzrok su depresije nekih policajaca što je glavni razlog za suicidalne misli.

#Poljoprivrednici
Ako je vama teško prošetati do dućana kako biste obavili tjednu kupovinu namirnica, zamislite tek kako je onima koji ih proizvode. Poljoprivrednici imaju jedan od najtežih poslova; počinju rano ujutro, završavaju kasno navečer, a posao \'ne prašta\'. Još jedan od problema je što je ovaj posao teško promijeniti jer mnogi farmeri nisu stigli završiti fakultete ili se obrazovati.

#Znanstvenici
Znanstvenici se nalaze pod pritiskom ostvarivanja ciljeva i pronalaženja otkrića, a neuspjeh na poslovnom planu vodi do velikih razočarenja. Među znanstvenicima je najveći postotak samoubojstava.

#Odvjetnici
Gotovo svi odvjetnici nalaze se pod velikim stresom, a posebno oni čije je područje kriminalistika.

#Agenti za nekretnine

Najveći dio agenata zarađuje postotak od prodane nekretnine zbog čega se nalaze pod velikim pritiskom, pogotovo na ovako kompetitivnom tržištu.

#Zubari
Zubari često mješaju privatni život s poslom, puno rade, a ponekad se suočavaju i s nezadovoljni m pacijentima te mogućnošću tužbe. Život jednog zubara može biti prilično depresivan, a činjenica da ima pristup gotovo svim lijekovima ne pomaže.

Foto: Shutterstock.com
Izvor: Kurir.rs
I.N.


Još vijesti