Mojfaks.hr u Vijesti

Čudaci koje ćeš sresti u javnom prijevozu

Ako si i ti jedan od sretnika koji na fakultet dolazi pješice ili biciklom – odustani od čitanja ovog članka. Ovaj je članak posvećen svim palim žrtvama vožnje u javnom prijevozu, pogotovo kad je 'rush hour'.

17. lipnja 2015 15:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nitko tko se nije morao gužvati svako jutro u autobusu, tramvaju, prigradskom vlaku ili svakom od navedenih prijevoznih sredstava, svaki dan, ne zna koliko se čudaka, frikova, razbijača, problematičnih bakica i pijanih tinejdžera može susresti u javnom prijevozu.

Javni prijevoz mjesto je na kojem se susreću sve demografske skupine, svi društveni slojevi, pojedinci svih platežnih moći.

Ekipa s College Humora napravila je genijalne ilustracije reprezentativnih primjeraka ovakvih čudnih osoba koje si sigurno susreo/la barem jednom, na svom putu do fakulteta ili natrag kući.

Zloguki propovjednik Sudnjeg dana



Ovo je tip čudaka koji je usavršio svoje vještine deprimiranja i strašenja svih prisutnih u javnom prometalu. Od zlogukih prognoza o tome kad nas čeka sljedeći smak svijeta, tehno-pesimizma i govorancija kako smo svi izgubljeni i osuđeni na propast – svakako ubije svaki tračak dobrog raspoloženja.

Perverznjak




Ovi su najgori. Ima i onih koji se kao slučajno \'trljaju\' uz djevojke kojima bude neugodno reagirati, ali najčešće samo bulje i izazivaju mučninu i refleks povraćanja svojim \'žrtvama\'. Ah, javni prijevoz, mjesto gdje i najgori pervertiti mogu sjediti i pogledom proždirati djevojke i žene, bez straha da će ih netko uhititi ili istući.

Smrdljivi Martin



Da, najgore je kad dođe ljeto i temperature se popnu iznad 30 stupnjeva. No, tvrdokornih primjeraka ima tijekom čitave godine. Nema ništa ljepše od jutarnje vožnje u vlaku koji je nakrcan kao konzerva sardina i netko odluči progovoriti ili podići ruku visoko, visoko, da se uhvati za neku štangu ili rukohvat.

Oni koji zaustavljaju promet



Ima i onih kojima vozač na razglas mora nekoliko puta ponoviti da se maknu s vrata jer senzor ne dozvoljava njihovo zatvaranje, a i ima i onih čija glava, kosa, torba, hlače ili cipele uvijek zapinju u vratima tramvaja ili autobusa. Sve je dobro dok se ne završi nesretnim slučajem o kojem možeš čitati u \'crnoj kronici\'.

Kondukter koji mrmlja




Jeste li ikad pokušali dešifrirati što to izlazi iz onih razglasa na željezničkim stanicama? Ako jeste, onda znate da vam nikad nije pošlo za rukom. Kondukteri i tete koje rade na šalterima i u kućicama za prodaju karata kao da pričaju nekim drugim jezikom, a samo da ne bi morali odgovoriti na pitanje zašto opet kasni vlak/autobus ili tramvaj...

Oni koji se raskomote



Ti su možda najgori. One gospođe koje svoju trobu moraju udobno smjestiti na sjedalo do njih, oni koji zauzmu nekoliko sjedala ili oni koji odluče \'ubiti oko\' pa zauzmu cijeli kupe...za to bi trebala postojati zakonska kazna!


L.B./izvor: College Humor
foto: arhiva, ilustracije: College Humor

Još vijesti