Mojfaks.hr u Vijesti

Više od 400 e-kolegija: Dok neki najavljuju nastavu uživo ovaj faks će uglavnom ONLINE – čak su i vježbe 'pola-pola'

Uoči početka nove akademske godine 2020.2021., dekanica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, obratila se pismom studentima.

18. rujna 2020 14:19
Više od 400 e-kolegija: Dok neki najavljuju nastavu uživo ovaj faks će uglavnom ONLINE – čak su i vježbe 'pola-pola'

Više od 400 e-kolegija: Dok neki najavljuju nastavu uživo ovaj faks će uglavnom ONLINE – čak su i vježbe 'pola-pola' Foto: MojFaks

Izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep odlučila je studentima Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu saopćiti informacije o tome kako će se održavati nastava s početkom novog semestra na FOI-u. Za razliku od fakulteta koji će nastavu započeti uživo, FOI počinje s online nastavom, dok će se seminari i laboratorijske vježbe održavati u hibridnom modelu.

...\'Održavat ćemo nastavu uživo dok nam ne zabrane!\' Dekanica ovog fakulteta smatra da je kontaktna nastava NEZAMJENJIVA, pogotovo BRUCOŠIMA...


Njeno pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovane studentice i studenti,
 
prije svega, našim brucošima želim srdačnu dobrodošlicu na Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a svim našim studenticama i studentima uspješnu novu akademsku godinu!

...Još samo 40 minuta do kraja...11 misli koje ti prođu kroz glavu za vrijeme online predavanja...


Pred nama je nova akademska godina koja nosi i izazove. Neizvjesnost koju donosi epidemiološka situacija potaknula je brojne i brze promjene kako u načinima učenja i poučavanja, tako i razmišljanja, i na Fakultetu, ali i izvan njega. Smatram da smo zajedničkim trudom i radom uspješno završili prethodnu akademsku godinu i da možemo biti ponosni na postignute rezultate. Hvala vam na suradnji i podršci jer jedino zajedničkim, usklađenim i odgovornim djelovanjem možemo prebroditi takve situacije i biti uspješni u našem djelovanju.

Predavanja online, a seminari i vježbe kombinirano


Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu temeljito se i intenzivno priprema za izvođenje nastave u akademskoj godini 2020./2021., a kako bi vam pružio sigurno okruženje za kvalitetan i nesmetan nastavak vašeg obrazovanja. Nastavu u novoj akademskoj godini izvodit ćemo u skladu s akreditiranim studijskim programima u hibridnom modelu, kombinacijom kontaktne nastave i nastave na daljinu. Poštujući epidemiološke preporuke, predavanja na predmetima naših studijskih programa izvodit će se na daljinu, dok će se seminarska nastava i laboratorijske vježbe izvoditi u kombinaciji nastave na daljinu i kontaktne nastave. Također, pomno osmišljeni raspored prilagođen za rad u manjim grupama dodatno doprinosi smanjenju broja istovremeno fizički prisutnih studenata i nastavnika u zgradi Fakulteta. 


...Najbolji memeovi koji sprdaju nastavu od kuće: Medicina, agronomija, psihologija... SVI SU TOP!...


Nastava će ove akademske godine započeti u ponedjeljak, 28. rujna 2020., a o rasporedu predavanja za različite studijske programe i godine bit ćete pravovremeno obaviješteni tijekom rujna na našim mrežnim stranicama, ali i kroz druge komunikacijske kanale.

Više od 400 e-predmeta


Želim istaknuti kako je Fakultet organizacije i informatike već prepoznat kao jedan od vodećih Fakulteta u kvalitetnom izvođenju nastave na daljinu te da će naši nastavnici, kao i stručni tim za podršku nastavi na daljinu, nastaviti činiti sve kako biste, uz potrebnu podršku i kvalitetnu nastavu, postigli željene rezultate. Više od 400 e-predmeta Fakulteta organizacije i informatike spremno je za početak nove akademske godine, kao i digitalni nastavni materijali u sustavu za e-učenje koji će biti korisni svakom studentu, a posebice visokorizičnim (ranjivim) skupinama koje neće moći prisustvovati kontaktnoj nastavi.

Također, na početku nove akademske godine, otvaramo novoopremljene računalne dvorane koje će naši studenti moći koristiti za praćenje kontaktne nastave, a dodatno, našim studentima, prema jasnim kriterijima odabira, bit će dostupna i mogućnost posudbe prijenosnih računala za praćenje nastave na daljinu te korištenje dodatnih e-resursa poput e–knjiga. Za posudbu prijenosnih računala, kao i drugih e-resursa, bit će zaduženi naši centri za informatičku i drugu podršku studentima. 

...Kod kuće nije lakše: Čak 90% studenata smatra da su online predavanja TEŽA od klasičnih – a imaju i dobre razloge zašto!...


Nadalje, pozivam vas da proučite detaljne upute o organizaciji i provođenju nastave u zimskom semestru 2020./2021., te e-predmet Vodič kroz FOI koji će biti otvoren u sustavu za e-učenje, a sadržavat će sve potrebne materijale i preporuke za FOI studente i posebno studente 1. godina studija. Na našem portalu FOI Online redovito možete pratiti nove sadržaje vezano uz nastavu na daljinu.

Ostanite odgovorni


Još jednom, apeliram da ostanete odgovorni u poštivanju propisanih protuepidemijskih i higijenskih mjera te da time zaštitite sebe i druge kolege, profesore i djelatnike Fakulteta, ali i svoje najbliže. Situacija nas obvezuje na nošenje zaštitnih maski, redovito pranje i dezinficiranje ruku te držanje propisanog međusobnog razmaka od najmanje 1,5 metra. Molimo da posebno obratite pažnju i za osobnu zaštitu obavezno koristite dezinfekcijske barijere i sredstva postavljena na ulazima u naše zgrade te da nosite zaštitne maske. Za sve naše studente osigurali smo zaštitne maske s FOI logotipom koje ćete primiti početkom akademske godine.

Na kraju, molim za vaše strpljenje, toleranciju i međusobno poštivanje jer jedino tako svi zajedno možemo ostvariti zadane ciljeve u novoj akademskoj godini 2020./2021. Također, jamčim vam da ćemo dati sve od sebe da sve izazove, nedoumice i eventualne poteškoće i dalje rješavamo partnerski i transparentno.

U nadi da će vam FOI omogućiti daljnji osobni razvoj i biti važan partner u ranom razvoju vaše karijere, želim vam puno sreće u novoj akademskoj godini i veselim se našem druženju u prostorima Fakulteta, kao i u online okruženju!"
, poručila je dekanica Nina Begičević Ređep.

A.Z.
foto: MojFaks

Još vijesti