Vodič za brucoše

Diplome za poslove budućnosti: Na Sveučilištu Sjever pokreće se nekoliko novih studija

MojFaks | Vijesti, 22.03.2018.Diplome za poslove budućnosti: Na Sveučilištu Sjever pokreće se nekoliko novih studija

Dan otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever – Sveučilišnom centru Varaždin privukao je brojne srednjoškolce, njihove roditelje i druge potencijalne buduće studente, koji su razgledali prostore i opremu, sudjelovali na radionicama, razgovarali s profesorima i studentima i iz prve ruke doznali kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever.

Kako je istaknuo prorektor za nastavu i studentska pitanja doc.dr.sc. Vlado Tropša, Dan otvorenih vrata dio je promotivnih aktivnosti Sveučilišta Sjever s ciljem upisa sljedeće generacije studenata, pišu Varaždinske vijesti. Ovom je prigodom ujedno najavio i nove programe za sljedeću akademsku godinu.

"Pored preddiplomskih studijskih programa koje provodimo već dugi niz godina, kao što su Elektrotehnika, Multimedija, oblikovanje i primjena, Proizvodno strojarstvo, Graditeljstvo, Tehnička i gospodarska logistika te Sestrinstvo, sljedeće akademske godine počinjemo i s novim studijskim programima, vezanim uz zanimanja budućnosti. To će biti preddiplomski studijski program Mehatronika te preddiplomski studijski program Fizioterapija, a vrijedi napomenuti da u Sveučilišnom centru Koprivnica krećemo i sa studijskim programom iz Prehrambene tehnologije, koji je itekako zanimljiv u ovoj našoj regiji, s obzirom na jaku prerađivačku industriju i brojne OPG-ove kojima ovakav stručni kadar treba. Mehatronika i fizikalna terapija su logičan izbor, s obzirom da je na našem području i najveća rehabilitacijska bolnica u Hrvatskoj, dok su robotika i srodna područja prepoznati kao zanimanja koja trebaju našem gospodarstvu", naglasio je Tropša.

Dodao je kako je Sveučilište Sjever prošle godine najavilo akreditaciju diplomskih studijskih programa, kao nastavak preddiplomskih studija, iz gotovo svih studijskih programa koje provode.


"Sa zadovoljstvom mogu reći da u upisnik studijskih programa imamo upisan i diplomski studij multimedije, diplomski studij strojarstva te graditeljstva, koji kreću najesen, a u visokoj fazi završetka postupka je i diplomski studijski program iz područja biomedicine te sestrinstva.Time smo uvelike zaokružili strukturu studijskih programa koje smo, kao ustanova, u svom strateškom planu naveli kao našu opredijeljenost prema STEM područjima koja su deficitarna na nivou države. Kad se pogleda struktura naših studijskih programa, 80 posto ih je u STEM području i informacijsko-kominikacijskim znanostima. To je ozbiljna brojka i izrazito smo ponosni da većina naših studenata nakon završetka studija, pa čak i ranije, odmah pronađe posao", istaknuo je Tropša.

Naglasak Dana otvorenih vrata stavljen je na prikaz rada u laboratorijima i kabinetima pa su svi zainteresirani mogli pogledati 15-ak zanimljivih vježbi koje su pripremili profesori i studenti s odjela Strojarstva, Multimedije, oblikovanja i primjene, Elektrotehnike, Graditeljstva i Sestrinstva, a o iskustvima studiranja na Sveučilištu Sjever više su doznali od sadašnjih i bivših studenata.

L.B./izvor: Varaždinske vijesti
foto: Facebook@Sveučilište Sjever / University North


Sveučilište SjeverVaraždinKoprivnicanovi studijski programiVlado Tropša


Prati nas na Instagramu!