Mojfaks.hr u Vijesti

Diplomiraš u roku i ne moraš vratiti novce: Koprivnica stipendira svoje studente u Hrvatskoj i u inozemstvu

Studenti iz Koprivnice dobivaju novčanu potporu od svog grada, a za one koji studiraju u Hrvatskoj pripremljena je stipendija u iznosu od 550 kuna mjesečno. Za studente koji su na studiju u inozemstvu izdvojit će se 1 110 kuna mjesečno.

21. Siječnja 2019 15:12
Diplomiraš u roku i ne moraš vratiti novce: Koprivnica stipendira svoje studente u Hrvatskoj i u inozemstvu

Diplomiraš u roku i ne moraš vratiti novce: Koprivnica stipendira svoje studente u Hrvatskoj i u inozemstvu Foto: MojFaks

Grad Koprivnica sklopio je nove ugovore sa studentima za akademsku godinu 2018./2019., a studentima ih je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić. Koprivnica stipendira redovne studente na preddiplomskom i diplomskom studiju, a uvjet je da imaju prijavljeno prebivalište na području Grada najmanje dvije godine, piše lokalni.hr.

Koprivnica brine o svojim studentima... izvor: Wikipedia@Croq

Stipendije iznose 550 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, dok se za studij u inozemstvu dobiva 1 100 kuna. Novac za isplatu stipendija osiguran je u gradskom proračunu, a prema riječima gradonačelnika Jakšića, ove je godine planirano 3,300.000 kuna. Kako je istaknuto, 116 studenata koji će potpisati nove ugovore bit će u siječnju isplaćene stipendije za listopad, studeni i prosinac 2018. godine, a dalje će isplata ići redovnim mjesečnim tempom. Grad trenutačno stipendira oko 440 studenata, među kojima je 13 inozemnih. Ugovor o stipendiranju zaključuje se na godinu dana, prenosi lokalni.hr.

Student koji završi studij kao redovni student u roku od dvije godine od završetka zadnjeg semestra studija, dužan je vratiti 50 posto od ukupnog primljenog iznosa stipendije uvećanog za kamatu po stopi od šest posto godišnje. Onaj pak koji ne završi studij, koji ga prekine ili diplomira u roku duljem od dvije godine od završetka zadnjeg semestra, dužan je vratiti sav primljeni iznos stipendije, uvećan za kamatu po stopi od šest posto godišnje.

Izvor: Unsplash

Na raspisani javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada Koprivnice u ovoj akademskoj godini pristiglo je 140 molbi. Studenti ističu da je svaka pomoć dobrodošla, a stipendije troše na stanovanje, prehranu i kupnju knjiga. Gradonačelnik Jakšić zaželio im je uspjeh u školovanju i brzo zapošljavanje.

autor: MojFaks
izvor: lokalni.vecernji.hr
foto: MojPosao

Još vijesti