Vodič za brucoše

Djevojke, samo učite! Istraživanje pokazalo da se žene koje završe fakultet udaju bogato i zarađuju više

MojFaks | Vijesti, 31.10.2018.Djevojke, samo učite! Istraživanje pokazalo da se žene koje završe fakultet udaju bogato i zarađuju više

Studij ponekad zna biti težak pa svakom studentu i studentici kroz glavu prođe barem jednom misao o odustajanju od fakulteta. Studentice koje ozbiljno razmišljaju o napuštanju studija trebale bi uzeti u obzir novo istraživanje koje je pokazalo da se žene s fakultetskom diplomom udaju bogato, za razliku od žena koje nisu završile faks.

Žene koje su išle na fakultet imaju veću vjerojatnost udati se za bogatije muževe i zaraditi 30 posto više od onih koji nisu diplomirani, pokazalo je novo istraživanje. Britanski Institut za fiskalne studije potvrdio je da je zarada samo dio pogodnosti koje imaju fakultetski obrazovane žene, prenosi prvi.hr.


Zašto je to tako? Vjerojatnost da će se kretati u krugovima gdje će sretati visokoobrazovane partnere veća je za 20 posto. Istraživanje je provedeno nad ženama rođenim 1970. godine, a u obzir su uzeti svi njihovi prihodi do 42. godine, piše prvi.hr.

Izvor: Unsplash

Njihove plaće bile su 30 posto više od plaća žena koje nisu studirale. Većoj zaradi doprinjelo je i to što žene koje su završile fakultet češće odgađaju majčinstvo te tako prije dolaze do viših pozicija u tvrtkama.

Ivana Petrić
izvor: prvi.hr
foto: Unsplash


udaju bogatožene koje završe fakultetdiploma


Prati nas na Instagramu!