V.K. u Vijesti

Dobre vijesti: Uskoro gotova izgradnja najotpornijeg studentskog doma, znamo datum

Veleučilište u Šibeniku najavilo i službeni datum završetka gradnje studentskog doma Palacin! Useljenje novih stanara već sljedeće godine?

18. kolovoza 2021 14:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Veleučilište u Šibeniku je najveća visokoobrazovna institucija u gradu Šibeniku.
Tamo se trenutno izvode četiri preddiplomska studija - Turistički menadžment, Upravni studij, Promet i Poslovna informatika te dva diplomska studija - Menadžment i Upravni studij, a u bliskoj budućnosti se nadaju uvesti i studij sestrinstva.

Na Veleučilištu se aktivno trude poboljšavati studentski standard i život, a nedavno su objavili na svojim službenim Facebook stranicama dobru vijest za sve studente koji nisu iz Šibenika. Kako stoji u objavi, do 1. ožujka se očekuje završetak izgradnje studentskog doma „Palacin“ koji je vrijedan 90 milijuna kuna, a koji će imati kapacitet od 330 kreveta.


>>>Otporan i na najjači potres: Hoćemo li imati studentski dom koji ni 9 po Rihteru neće moći srušiti?<<<


Dom se gradi usred zelenila, no najbolje su vijesti da će pružati nezaboravan pogled na more svim svojim budućim stanarima, a nalazi se svega 10-ak minuta hoda od zgrade Veleučilišta.


Još su u svibnju ove godine radove na domu obišli su gradonačelnik Šibenika Željko Burić i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić u pratnji dekana Veleučilišta u Šibeniku Ljube Runjića uz ostale.


„Grad Šibenik pružit će financijsku podršku Veleučilištu u Šibeniku u uspostavi Studija sestrinstva, a sve s končanim ciljem od kojeg ne odustajemo, a to je osnivanje vlastitog Sveučilišta“, kazao je svojevremeno gradonačelnik Željko Burić, a njegove riječi prenose na službenim stranicama studentskog doma.


Foto: screenshot via Facebook@"Veleučilište u Šibeniku"


„Neizmjerno mi je drago biti u svom gradu, budući da poznam sve ove lokalitete. Sve što se u Šibeniku posljednjih godina događa je jedna fenomenalna renesansa. Posebno mi je drago što ste prepoznali da zajednici samo znanost i znanje donose napredak. Sveučilištu u Splitu bit će izuzetno drago pomoći i pružiti ruku da se u Šibeniku napravi jedna jezgra pravog sveučilišta koje će biti spremno za horizontalnu suradnju sa sveučilištima u susjednim dalmatinskim gradovima. U tome imate našu punu podršku, a mogućnosti koje Šibenika ima treba iskoristiti“, poručio je rektor Ljutić na svom obilasku doma.


>>>Otvoren park za studente VUŠ-a: Odlično mjesto za odmoriti od ispita i kolokvija već 'okupirali' mladi željni druženja<<<


Dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić istaknuo je kako su radovi na izgradnji Studenskog doma vrijednog preko 80 milijuna kuna u poodmakloj fazi, a useljenje prvih studenata očekuje se u ljetnom semestru 2022, no, s obzirom na cijelu epidemiološku situaciju koja je prolongirala same radove, pitanje je kada će studenti moći konačno živeti u ovim prostorima.


„Sa svojih 332 kreveta, apartmanima za gostujuće profesore, sobama prilagođenim osobama s invaliditetom, studentskim restoranom, kantinom, knjižnicom i čitaonicom uvjete studiranja u Šibeniku podignut ćemo na europsku razinu.“, zaključio je Runjić još tada.


Napredak cijele izgradnje može se pratiti na njihovim službenim stranicama na linku.


Izvor: palacin.hr


Još vijesti