Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dobre vijesti za studente još jedne županije: Uskoro vlakom do mjesta studiranja i to potpuno BESPLATNO!

MojFaks | Vijesti, 23.09.2020.Dobre vijesti za studente još jedne županije: Uskoro vlakom do mjesta studiranja i to potpuno BESPLATNO!

U prostorijama Osječko-baranjske županije održan je sastanak predstavnika HŽ putnički prijevoz i Osječko-baranjske županije.

Predsjednik uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić rekao je kako se ponoćna linija između Osijeka i Zagreba ne ukida ni sad ni u narednom voznom redu, a najavio je i neke novitete."Studentsku liniju između Zagreba i Kapele nastavljamo do Osijeka. Linija će prometovati petkom prema Osijeku i nedjeljom prema Zagrebu, a radi se o nagibnom vlaku pa će vožnja trajati manje od četiri sata što je sat kraće nego do sad", rekao je Ukić, prenosi SiB.

Najavljeno je i uvođenje niskopodnog vlaka između Osijeka i Vinkovaca, a u promet bi trebao već 15. listopada. S obzirom na to da su na području Slavonije do sad prometovali vlakovi prosječne starosti 40 godina, ovo je prava revolucija u prijevozu putnika vlakom na našem području.  Najveća novost zasigurno se odnosi na studente s područja Osječko-baranjske županije.

"Od 1. siječnja 2021. godine svi studenti, neovisno gdje studiraju, a imaju prebivalište na području OBŽ imat će potpuno besplatan prijevoz vlakom", rekla je Ivana Katavić, pročelnica za gospodarstvo.

A.Z.
izvor: SiB
foto:HŽPP


studentiprijevoz vlakomOsiječko-baranjska županijabesplatan prijevoz