Mojfaks.hr u Vijesti

Dok čekaju odgovor Ministarstva i dalje moraju jesti ovo: Kada će studenti iz Slavonskog Broda napokon ručati u 'normalnoj' menzi?

O sirovim ćevapima i hrani kojoj je davno istekao rok trajanja iz menze u Slavonskom Brodu pisali smo još prošlog mjeseca. Nažalost, problem tamošnjih studenata još uvijek nije riješen - i dalje jedu loše termički obrađenu hranu u jedinoj menzi u ovom slavonskome gradu.

20. travnja 2018 13:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U ožujku je Studentski zbor Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu apelirao na javnost te nadležne institucije i službe zbog loše i nekvalitetne hrane u studentskoj menzi. Svoje probleme vezane uz hranu koja im se poslužuje iznijeli su na svojim službenim Facebook stranicama te priložili fotografije sirovih ćevapa, konzervirane hrane kojoj je davno istekao rok, stakla u hrani i drugih "splačina". K svemu tome, tvrde da je osoblje restorana jako neljubazno.

...Sirovi ćevapi i sendviči za plakati: Studenti iz Slavonskog Broda očajni i ljuti zbog splačina koje im se serviraju u menzi - FOTO...


Davatelj usluge u menzi je restoran "Grozd" iz Slavonskog Broda koji slovi za kvalitetan i sjajan restoran, no ne i kad se radi o hrani koju pripremaju za studente. Provjerili smo sa Studentskim zborom je li došlo do kakvih promjena i kakvo je stanje u menzi.


Nedovoljno pečeni ćevapi...foto: Facebook@Studentski zbor SFSB

"Trenutno čekamo odgovor od Ministarstva znanosti i obrazovanja jesu li u mogućnosti platiti projekt izrade menze u sklopu Studentskog centra (državna menza). SC je pripremio elaborat i kroz tjedan ili dva bi nam trebali odgovoriti. U slučaju negativnog odgovora pokreće se postupak natječaja za novog privatnog davatelja usluge prehrane. Uskoro ćemo imati više informacija o svemu", kazali su nam iz Studentskog zbora Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.


Konzerva kojoj je istekao rok trajanja...foto: Facebook@Studentski zbor SFSB

S obzirom da smo apel ovih studenata popretili i prenijeli prvi, nastavit ćemo i dalje provjeravati kako se rješava ova situacija jer studenti zaslužuju jesti kvalitetnu i zdravstveno i higijenski neupitno pripremljenu hranu.

Više fotografija obroka koji su im sada na raspolaganju pogledajte ovdje.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Studentski zbor SFSB

Još vijesti