Mojfaks.hr u Vijesti

Domaće snage u naletu na INmusic festivalu!

Do prije par mjeseci je desetak tisuća stanovnika Donjeg Miholjca, malenog grada slavonske ravnice, živjelo mirnim životom, daleko od reflektora popularne kulture, a tada su se pojavili Kandžija, Toxara i Gole žene te su sve preokrenuli naglavačke. Donji Miholjac dobio je jednu od najprepoznatljivijih himni ovih krajeva i vjerojatno nema onoga tko danas ne zna da je to mjesto gdje se okreće novac i gdje svatko je otac.

16. svibnja 2014 12:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kandžija, Toxara te još šestero muškaraca čine skupinu Kandžija i Gole žene koja je nedavno predstavila album \"Zlatne žbice\" i ponudila ga na besplatan download. Kandžija poručuje da je „zvuk albuma klasični podrum (iako je sniman na tavanu), prljav i sirov kakav i treba biti.“ Od nedavno idu još jače i žešće pa se mogu pohvaliti i live albumom pod nazivom “Folder s Golim ženama” koji je izašao prije 3 dana. Lako je za pretpostaviti koga se očekuje u publici.

Osim Kandžije domaće snage ovogodišnjeg INmusic festivala činit će i Baden-Baden, Elephant and the Moon i Pars Petrosa.

Baden-Baden je „uskohlačni vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog bludila, electropopa i destruktivnog industriala te brojnih termalnih izvora, zbog čega je sastav već za vrijeme Rimljana bio poznato lječilište morala.“ Sa samo nekoliko koncerata uspjeli su podići priličnu prašinu, kako među nadobudnim pratiteljima scene, tako i među populacijom šareno odjevenih mladih djevojaka i starih muškaraca. Ako je ovakav opis suviše apstraktan, preporučamo pogledati njihov spot za pjesmu „Honigmund“.

Petar Vranić krije se iza naziva Elephant and the Moon i kako sam za sebe kaže, svira „tužne pjesme za prljave ljubavnike.“ Vranić je svoje glazbeno iskustvo počeo prikupljati u raznim zagrebačkim bendovima, a krajem 2011. odvažio se samostalno stati pred svjetla pozornice te je publici predstavio „tugaljive rokenrol pjesme na granici između amerikane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville“.

„Da nema Pars Petrosa, male kosti unutar glave odgovorne za sluh i ravnotežu svi bi puzali i bili gluhi. Ne propustite ono što vam donosi sutra. Bez puno mudrosti, samo rock n’ roll!“ Poručuje tako ovaj samoborski alter/psych/rock n’ roll bend čiji live nastupi mahom izmamljuju oduševljenje. Pars Petrosa rade na novom albumu koji bi trebao ugledat svijetlo dana krajem 6. mjeseca. što je odlična vijest budući da su posljednji album izdali, sada već davne, 2008. godine.

Sve su ovo izvođači neupitne kvalitete i s mnogo iskustva pod reflektorima. Oni će savršeno nadopuniti impresivan niz izvođača ovogodišnjeg INmusic festivala. The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Wolfmother, Partibrejkers… samo su neki od njih.

Vrlo atraktivan line up najvećeg i najcjenjenijeg domaćeg open air festivala realiziran je zahvaljujući potpori Ožujskog piva, OTP banke, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice. Festivalske karte kupite za samo 349 kuna u najbližem Tisak media centru, Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te online na službenoj web stranici festivala www.inmusicfestival.com
 


Još vijesti