Mojfaks.hr u Vijesti

Donacijama na Hububu sakupila za magisterij na Oxfordu!

26-godišnja Emily-Rose Eastop sakupila je nevjerojatnih 26,525 funti na web-stranici Hubbub u kampanji kojom je pokušala sakupiti dovoljno novca za magisterij kognitivne i evolucijske antropologije na Oxfordu...

4. kolovoza 2014 13:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ne samo da je skupila dovoljan iznos, nego i više od toga pa je na Facebooku objavila da će višak potrošiti na „fina vina i kavijar...nekoliko potrebnih stvari za život.

Donacije kojima joj donori pomažu da se školuje protežu se u rasponu od 1 funte do 6225 funti!

Emily-Rose diplomirala je na fakultetu Magdalen još 2010. godine, ali ova „znanstvenica, hula-plesačica i pjevačica“ nikako nije mogla pronaći posao – svaka zamolba bila bi joj odbijena.

Zbog uspjeha ove kampanje, vraća se na Oxford, ali ovoga puta na fakultet Wadham.


Sretni donatori moći će pratiti njen napredak putem bloga koji će pisati, a oni sretnici koji su donirali iznad 500 funti na kraju akademske godine dobit će i kopiju njenog završnog rada.

Ova studentica također vodi i anti-presudoznanstvenu Facebook stranicu sa 79,000 lajkova koja joj je osigurala financijsku pomoć od strane nekih vodećih znanstvenika.

Psiholog s Harvarda, Steven Pinker donirao joj je 250 funti, a američki profesor kognitivne znanosti nevjerojatnih 500 funti. Glazbenik Simon Rattle donirao je vrtoglavu tisućicu!

L.B./izvor: The Tab
foto: Hubub, Facebook

Još vijesti