Vodič za brucoše

Dovoljna je iksica: Jedan od najpopularnijih domaćih fakulteta ukinuo indekse

MojFaks | Vijesti, 27.12.2018.Dovoljna je iksica: Jedan od najpopularnijih domaćih fakulteta ukinuo indekse

Od nove godine odnosno od 1. siječnja studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu više neće trebati indekse. Naime, FFZG ukida indekse, a iksica postaje jedina službena isprava studenata preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija.

Još 27. studenog na Dekanskom kolegiju izneseno je mišljenje da bi se indeksi na Filozofskom fakultetu u Zagrebu trebali ukinuti. Zbog toga je dekanica Vesna Vlahović-Štetić, u skladu sa Statutom Fakulteta, 3. prosinca donijela Odluku o ukidanju indeksa kao službene studentske isprave na Filozofskom fakultetu.


Kako i stoji u spomenutoj Odluci, jedina studentska isprava za studente bit će iksica jer ona ima sve podatke studenta na svojoj površini, čipu te magnetskoj traci. Osobne evidencije, rezultati ispita, upisivanje ocjena i potpisa vrši se u Informacijski sustav visokih učilišta.

Izvor: Facebook@Studentski zbor FOI

Odluka o ukidanju indeksa ne odnosi se na studente poslijediplomskih sveučilišnih studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, izvanrednog studija i slobodnih studija, kao i na dolazne studente u okviru međunarodne razmjene. Ovo je izvrsna vijest za studente koji više neće morati plaćati indeks niti razmišljati o tome da ga stalno moraju nositi sa sobom na ispit.

Cijeli tekst odluke pročitajte na linku.

Ivana Petrić
foto: Darko Ba/MojFaks


ukidanje indeksaFilozofski fakultet Zagrebiksicaindeks


Prati nas na Instagramu!