Mojfaks.hr u Vijesti

Drvenoj baraci u sklopu SC-a prijeti urušavanje - članovi Sretne kuće pozivaju na okupljanje

Na temelju elaborata izrađenog u travnju 2017. godine Sanacijski upravitelj naložio je Službi zajedničkih poslova da se isprazne prostori u sklopu Studentskog centra u Zagrebu, a koje su koristile određene službe SC-a, Skate klub, Teatar &TD i dr.

12. svibnja 2017 16:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, kako javljaju iz Ureda sanacijskog upravitelja, Elaborat o izvršenoj reviziji sustava sigurnosti s prijedlogom mjera aktivnosti za otklanjanje i podizanja razine sigurnosti objekata, prostora i sadržaja Studentskog centra u Zagrebu pokazao je da u određenim objektima postoji veliki rizik urušavanja prostora ili izbijanja požara što za posljedicu može imati materijalne, ali i druge štete.



Ovo se posebno odnosi na drvenu baraku koja je služila određenim službama SC-a (skladište, atuoradionica, radionica Teatra &TD) i vanjskim suradnicima (Sretna kuća, Skate klub i dr.), a koja je procijenjena kao visoko rizična zbog zapuštenosti prostora, instalacija, fasade, zidova i td.

Prije renovacije potrebno je prostor isprazniti što su članovi Sretne kuće nevoljko dočekali. Naime, na društvenim mrežama pozivaju na okupljanje i protest jer im je, kako kažu, oduzeto i ono malo "jada koji im je preostao".


foto: Facebook@SRETNA KUĆA

Ključ prostorija iz ovog je razloga kod Mirka Bošnjaka, sanacijskog upravitelja.

L.B./foto: Facebook@SRETNA KUĆA

Još vijesti