Mojfaks.hr u Vijesti

Eksperiment sa studentima otkrio: o čemu lažu dečki kad osjete nesigurnost?

Macho, macho man – everybody want's to be a macho man...

6. kolovoza 2015 16:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Muškarcima nije lako – društvene uloge od njih najčešće zahtijevaju prikrivanje emocija, fizičku i psihičku snagu i staloženost, kao i određene alfa obrasce ponašanja. No, što se dogodi kad se nađu u situacijama u kojima je njihova muškost poljuljana?

Odgovor je jednostavan: počnu muljati. Sumnja li muškarac u svoju muškost vjerojatno će lagati o fizičkim i mentalnim osobinama. Istraživači sa Sveučilišta u Washingtonu otkrili su da će nesigurnost kompezirati preuveličavanjem svoje visine, građe, broja ljubavnih veza i sličnih informacija, a do tog su zaključka znanstvenici stigli analizirajući grupu studenata.

"Znamo da je muškost vrlo važna za mnogo ljudi. U prvom dijelu istraživanja zamolili smo studente da svakom rukom stisnu poseban uređaj koji mjeri snagu.Upisivali smo im lažne rezultate, jedni su bili tipično muški, a drugi tipično ženski. Zatim smo im dali upitnike s pitanjima o visini, broju ljubavnih veza, o muškim ili ženskim proizvodima, o tome tko je najjači na fakultetu itd," objasnili su znanstvenici.


A ja sam ukrotio 150 divljih bivola!...

Studenti kojima su podmetnuli slabije rezultate jačine ruku, više su lagali i pokazali manje zanimanja za žensku kozmetiku, kao da su smatrali kako bi takav interes dodatno umanjio njihovu muškost.

Sad i to znamo!

L.B./izvor: PressOnline
foto: Freeimages

Još vijesti