Vodič za brucoše

Evo koji studenti najviše vremena provode na Internetu!

MojFaks | Vijesti, 04.05.2013.Evo koji studenti najviše vremena provode na Internetu!

'Student's Online Usage: Global Market Report' je istraživanje provedeno na studentima u 26 zemalja diljem svijeta kako bi otkrili koji studenti najviše vremena provode na internetu. Otkrijte koliko se vremena dnevno provede na internetu i koje su najkorištenije stranice.

Na osnovu dobi i interesa, odnosno fakulteta, provedeno je istraživanje u Americi koje je obuhvatilo 1000 studenata iz 26 zemalja diljem svijeta. Ovo zanimljivo istraživanje pokazalo je kako studenti tehničkih znanosti provedu više od 5 sati dnevno na internetu, njih 43%.

>> Studomat od sada na Facebooku i Twitteru! Hoćete dijeliti ocjene s frendovima?

Najmanje vremena na internetu provedu studenti humanističkih znanosti, dok su studenti prirodnih i društvenih znanosti negdje u sredini. Većina studenata provede u prosjeku na internetu između 0 - 3 sata. Također, studenti humanističkih znanosti se rjeđe odlučuju za smartphone, dok svi studenti prvenstveno koriste laptope za spajanje na Internet.


Pošto je istraživanje provedeno od 18 godina pa na dalje, mlađi studenti su izjavili kako često koriste YouTube i Pinterest, a studenti starijih godina koriste LinkedIn. Među prvih 5 najkorištenijih stranica su: Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn i Pinterest.

I.Č.
Foto: photoxpress.com


internetstudentizabava


Prati nas na Instagramu!