Vodič za brucoše

Facebook se izjasnio o jučerašnjem padu sistema

MojFaks | Vijesti, 04.07.2019.Facebook se izjasnio o jučerašnjem padu sistema

"Izgleda da je zastoj povezan s unutarnjom infrastrukturom ili problemima s aplikacijom", rekla je kompanija ThousandEyes koja nadzire svjetski promet na internetu, prenosi Index.hr.

Jučer u poslijepodnevnim časovima, korisnici su imali problem s učitavanjem i slanjem medijskog sadržaja na aplikacijama i platformama društvene mreže Facebook. Problem se desio i na društvenim mrežama WhatsApp i Instagram nakon čega su iz Facebooka javili da rade na rješavanju problema.

"Tijekom jednog od našeg operativnog održavanja sustava, prouzrokovali smo problem koji je korisnicima otežao slanje i učitavanje slika i videa", rekli su iz Facebooka, prenosi Index.hr

Nezadovoljni korisnici


Sličan incident dogodio se u ožujku kada je kompanija rekla da će razmisliti o nadoknadi troškova oglašivačima zbog izgubljenog prostora. Ovaj put, Facebook koji dnevno zaradi desetak milijuna dolara od oglašavanja nije se izjasnio o refundiranju troškova tvrtkama.Djelomični prekidi su izazvali frustracije korisnika ove najveće društvene mreže na svijetu od kojih su se mnogi požalili na Twitteru.

Kod više od 14.000 korisnika je zabilježen problem s Instagramom dok se više od 7.500 korisnika žalilo zbog Facebooka, a 1.600 zbog WhatsAppa, tvrdi stranica za nadzor Downdetector.com.

Karta koju je stranica objavila pokazala je da je problem najviše zahvatio dijelove Europe i Sjedinjenih Država.
Što se Facebooka tiče, najgore je bilo na zapadu Europe.

A.Z.
Izvor: Index.hr
Foto:Pixabay


FacebookWhatsAppprekidfrustracija