Anja Z u Vijesti

Ljubitelji kultnog engleskog benda 'na aparatima': Odsad o omiljenim Beatlesima mogu slušati na faksu i zaraditi ECTS bodove

Za one kojima su Beatlesi često na repertoaru, vijest o novom kolegiju u Engleskoj mogla bi biti zanimljiva.

26. veljače 2021 14:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pojedini bendovi danas uživaju kultni status, a među njima su sigurno i The Beatles. I dok među današnjim generacijama fama oko Beatlesa nije kao u njihovo vrijeme, ljubitelja ipak ima. Razvojem interneta i dostupnošću informacija istraživanje o omiljenim aktualnim bendova nikada nije bilo lakše, a mnoštvo informacija zabilježeno je i o onima iz drugih desetljeća. Za sve one kojima su popularna kultura, umjetnost i glazba "pogonsko gorivo", novi studij u Engleskoj mogao bi biti ostvarenje snova.


...Počeo 'grabež' za izbornim kolegijima: Na ovom sveučilištu ponuda je NAJBIZARNIJA i NAJLUĐA...


...Kakve to veze ima s faksom i zašto ih uopće slušamo? Ovo su najčudniji kolegiji na vašim fakultetima!...


Britansko Sveučilište u Liverpoolu pokreće kolegij na kojemu se uči o Beatlesima i širem utjecaju te grupe na glazbu i društvo, prvi takav na svijetu. Prijave za kolegij nazvan 'The Beatles: Glazbena industrija i baština' trenutno su otvorene, a predavanja kreću u rujnu ove godine.

Sveučilište vjeruje da će kolegij biti privlačan ljudima koji rade ili razmišljaju o karijeri u umjetnosti, turizmu ili zabavi. Gradivo obuhvaća analizu uloge grupe u glazbi, kreativnim industrijama i širim područjima poput turizma i baštine. Studenti će analizirati kako se takav utjecaj može prenijeti i na druga područja, industrije i kontekste širom svijeta.


...Uvjerljivo 'pomeo' konkurenciju: Svaki treći zagrebački student odabrao baš njega kao TOP 'ex-yu' pjevača...


"Potpuno sam oduševljena što možemo uvesti formalni studij Beatlesa na katedri za glazbu Sveučilišta Liverpool i Institutu za popularnu glazbu", kazala je voditeljica programa Holly Tessler.

Beatlesi, osnovani u Liverpoolu 1960-ih, stekli su međunarodnu slavu i smatra ih se jednom od najutjecajnijih grupa u glazbenoj povijesti.


izvor: YouTube @GiGiandLex


izvor: Tportal

Još vijesti