Mojfaks.hr u Vijesti

FOTO: Kako izgleda 100-godišnje ljudsko tijelo?

Kad razmišljamo o ljepotu u okvirima ljudskih bića, većina nas pomislit će na nekoga mladog i seksipilnog – osobu u ranijim ili srednjim dvadesetima...

23. svibnja 2014 15:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No fotografkinja Anastasia Pottinger snažno argumentira da i osoba starija od 100 godina može biti jednako lijepa. Seriju fotografija koju je nadahnula ova misao nazvala je “Stogodišnjaci”.

Ideja za snimanje ovakve serije fotografija rodila se kad je Pottingerovoj prišla 101-godišnja starica koja je željela da Anastasia snimi nekoliko njenih aktova. Jedini je uvjet bio da se iz fotografija nikako ne može otkriti o kojoj se osobi radi. Crno-bijele fotografije koje su stvorile neosporivo su predivne i čini se da sažimaju sve oznake starosti – mudrost, strpljenje, vrijeme, iskustvo i da, smrtnost.

Reakcije na fotografije bile su nevjerojatne”, piše Pottinger na svojoj web stranici. “Posjetitelji su dirnuti onime što vide i u što gledaju. Bilo da se radi o pitanju ‘hoću li i ja tako izgledati kad ostarim’ ili prisjećanju na voljene osobe iz vlastitih života – reakcija je univerzalna: u svima budi emocije.”















Više fotografija možete pogledati ovdje ili na službenoj stranici fotografkinje Anastasije Pottinger.


L.B./izvor: Bored Panda

Još vijesti