Mojfaks.hr u Vijesti

Fotografije studenata koji bleje na terasama studentskog doma

Florin Țepârdea radi u IT struci, ali je i strastveni fotograf. Njegov prvi projekt, My Rear Window (nazvan po Hitchcockovom filmu iz 1954. godine), prikazuje život rumunjskih studenata u sveučilišnom kampusu u Bukureštu.

4. studenog 2015 17:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Projekt je započeo zbog ljubavi! Točnije, zato jer mu djevojka studira medicinu pa većinu vikenda provodi kod nje u sobi studentskoga doma, piše VICE.

Tako je jednog dana fotografirao sve što mu je palo na pamet, kad je primijetio djevojku s druge strane. "Tresla je prekrivač. Pomislio sam: \'Mogao bih dokumentirati život studenata\'. Sve fotografije su snimljene s istog balkona, onog kod moje djevojke u sobi."



Album je objavio u jednoj od studentskih grupa na Facebooku pa pretpostavlja da su studenti vidjeli njegove fotografije. Nakon objave, dosta se komentiralo i pričalo o njima.





Što se zadiranja u intimu studenata na fotografijama tiče, autor ne brine da je svoje "motive" doveo u nezgodan ili inkriminirajući položaj. "Razmišljao sam dosta o tome na početku", kaže. "Poslije toga sam shvatio da ih nijedna fotografija ne može dovesti u negativni kontekst. To su pristojne, lijepe fotografije."





Njegova djevojka je, naravno, učila za ispite dok je on fotografirao.



L.B./izvor i foto: VICE

Još vijesti