V.K. u Vijesti

Gdje će se prati? – U domu nestalo tople vode, pojedinci traže povrat dijela stanarine

Kako stoji u obavijesti, tople vode neće biti sve do početka rujna.

20. kolovoza 2021 14:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Unazad nekoliko mjeseci dijelovi Grada Zagreba ostaju bez tople vode, što je najavljeno na ovom linku. Naime, u razdoblju od 2021. do 2023. provodi se projekt Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. U sklopu projekta planira se zamijeniti 68,5 km dotrajalih vrelovoda, što predstavlja trećinu zagrebačke vrelovodne mreže. Popis obustava za ovaj mjesec može se naći na ovom linku.

Zagrepčani su tijekom ljeta većinom na moru, vrijeme je godišnjih odmora, stoga se sada mijenjaju vrelovodi kako bi što manje ljudi bilo pogođeno ovim nestankom tople vode.
Jutros je stanarima studentskog doma Stjepan Radić dostavljena obavijest da će na Savi biti obustava tople vode, sve do 7. rujna, dakle 15-ak dana. Velikog broja studenata još uvijek nema u gradu, ali trenutno je manji broj studenata na ljetnom smještaju kojima ovo predstavlja velik problem.


>>>LAGALI SU: Studenti 2 tjedna bez tople vode, a onda je nakon par poziva problem navodno riješen<<<


Do sada je već nekoliko puta nestajala topla voda u studentskim domovima Grada Zagreba, o kojima smo pisali, iako je tada bila riječ većinom o kvarovima. Revitalizacijom vrelovodne mreže do toga više neće dolaziti, nadamo se, jer upravo zbog toga se studenti ne mogu otuširati u toploj vodi do rujna.


„Poštovani stanari, zbog radova na gradskom vrelovodu u SN „Stjepan Radić“ neće biti tople vode. Očekivani kraj radova je 7.9.2021. Hvala na razumijevanju“, stoji u obavijesti ispred prvog paviljona.


'Ovo je hladan tuš za rokove, preneseno i doslovno'


I dok se u komentarima ispod slike obavijesti na Facebook grupi doma šale o benefitima kupanja u hladnoj vodi, nekolicina ipak negoduje jer se sada moraju snaći gdje će se prati, a nekolicina čak traži i dio stanarine natrag, barem onaj dio stanarine koji je uložen za plaćanje režija tople vode.


„Uredno plaćam dom, a svako malo nema tople vode u tuševima. Ak' sam platio za prokletu toplu vodu, onda želim imati toplu vodu. Pusti bolju cirkulaciju i te gluposti, želim toplu vodu“, komentirao je jedan student, na što su mu drugi odgovorili da se mora za to obratiti HEP-u ili da si „na stari dobri način“ zagrijava vodu u lončiću. „Tuširaj se hladnom“, „Neka, hvala, smrdit ću“, „Ovo bi bio hladan tuš za rokove, preneseno i doslovno“, komentiraju studenti.


>>>Ništa od tuširanja za studente: U najvećem zagrebačkom domu još od sinoć nema tople vode<<<


'Ne znam za druge, ali ja se planiram i dalje prati'


Porazgovarali smo sa studenticom I.P., koja inače studira na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, koja je trenutno u domu, o njezinim planovima vezanim uz tuširanje. „Stvarno nemam pojma kakvi su mi planovi“, rekla je za MojFaks.
„Samo sam gledala komentare zasad, neki su malo čudni ali većina nas će samo morati naći neki način“, kaže kroz smjeh. „Osobno se nadam da neće još zahladiti jako u iduća dva tjedna pa da se mogu tuširati hladnom vodom, ali ako bude hladnije ću vidjeti s prijateljima koji su u stanu/kući ovdje da mi pomognu“, rekla je iskreno.


Studentica Arheologije na Filozofskom fakultetu svjesna je kako se za ovu situaciju nema koga kriviti. „Nisam baš oduševljena što nema tople vode, ali ne treba kriviti SC, smještaj ili nekog trećeg. Kako je nama tako je i u drugim dijelovima grada. Frendovi mi žive u blizini te nemaju toplu vodu duži period nego mi, što sada, malo se rashladimo tijekom ovih vrućina“, komentirala je kroz smijeh i nadodala kako ne zna za druge, ali se ona planira i dalje normalno prati.


Na upit o tome pretjeruju li studenti koji traže dio stanarine natrag, studentica nam je za kraj humoristično odgovorila: "Izmišljaju toplu vodu".


Još vijesti