Mojfaks.hr u Vijesti

Generacija Y NOT: 30 dana radili samo stvari koje su im rekli da ne smiju

Dečki iz ovog videa našli su se u nedoumici. Nakon završetka fakulteta, bacili su se na traženje posla, a zaparavo uopće nisu znali što bi željeli raditi i kako bi voljeli da njihovi životi izgledaju.

7. listopada 2015 13:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Počeli su se osjećati loše jer su shvatili da se od njih očekuje da žive šablonski: nakon srednje škole dolazi fakultet, nakon njega posao i ozbiljna veza, a nakon toga brak i djeca.

Osim što su im svi govorili da život mora izgledati baš tako, imali su i mnogo savjeta o tome kako život ne smije izgledati: što nikako ne smiju raditi i što uopće ne trebaju pokušavati jer će sigurno zabrljati. Osim toga, takozvani "millennialsi" u medijima i društvu najčešće se percipiraju kao lijeni, neambiciozni i inertni.

Zbog toga su odlučili testirati 30 takvih opće prihvaćenih ideja o tome što se smije, a što ne i pogodite što su otkrili – zapravo se može sve, jednom kad to odlučite. Na svako "ovo ne smijete" ili "ovo ne možete" oni su postavili protupitanje: "A zašto ne?"

Zašto bi svaki ponedjeljak bio užasan? Zašto je loše skočiti s mosta? Baš mogu postati umjetnik ili superjunak na jedan dan! 


I tako je nastala ideja o generaciji Y NOT ("zašto ne").



L.B./izvor i foto: YouTube

Još vijesti