V.K. u Vijesti

Objavljen natječaj za stipendije Grada Zagreba vrijedne 3800 kuna: Ove godine uvedeno par novosti

Rok za prijavu je 27. prosinac 2021. godine.

1. prosinca 2021 11:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Grad Zagreb jučer je na svojim službenim Internet stranicama objavio Natječaje u čak nekoliko kategorija za dodjelu stipendija za studente. Za sve stipendije rok za prijavu je do 27. prosinca 2021. godine. Podsjetimo, ovogodišnje novosti su da su natječaji za sve kategorije i vrste stipendija otvoreni istovremeno te da je provedena i "uravnilovka" među raznim kategorijama stipendista pa će tako od ove godine svi studenti primati jednak iznos gradske potpore.


Kategorije su podijeljene na one studente koji upisuju prvi puta, i na one koji su na ostalim godinama studija. Također, te se još kategorije dijele za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa (48 stipendija), za studente s invaliditetom (40 stipendija), za studente romske nacionalnosti (12 stipendija), za deficitarna zanimanja (54 stipendije) i za izvrsnost (100 stipendija).


Natječaji za brucoše


Grad Zagreb podijelio je stipendije na one koji su prvi put upisali prvu godinu studija i na one koji su na višim godinama. Brucoši koji se prijavljuju za stipendiju na temelju socio-ekonomskog statusa moraju ispuniti Obrazac 1 i Obrazac 2, a Upute o pravima ispitanika, kao i dokumenti Obrazaca te sam tekst Natječaja nalaze se na ovom linku.


Brucoši koji se javljaju za stipendiju studenata s invaliditetom, sve podatke mogu provjeriti ovdje.

Stipendija Grada Zagreba, koja je prepoznata kao stipendija za izvrsnost, prva je Stipendija koju je Grad Zagreb počeo dodjeljivati svojim najuspješnijim učenicima i studentima, kažu na službenim stranicama Grada Zagreba.
 

>>>Super prilika za studente ova 4 visoka učilišta: Prijavite se za stipendiju vrijednu 10 tisuća kuna<<<


"Učenicima i studentima dodjeljuje se od 1992./1993. školske, odnosno akademske godine, a od 2007./2008. do 2020./2021. akademske godine dodjeljivala se i studentima doktorskog studija. Mnogi od dosadašnjih zagrebačkih stipendista danas su ugledni sveučilišni profesori, znanstvenici i istaknuti javni djelatnici", pohvalili su se.
 

Uvjeti, postupak i kriteriji za dodjelu ove Stipendije propisani su Odlukom o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente za izvrsnost, a učenici i studenti mogli su se prijaviti do kraja studenoga.


 Za brucoše koji se po prvi puta prijavljuju na Gradsku stipendiju za stipendiranje studenata romske manjine, sve podatke mogu pronaći ovdje, dok se detalji za stipendiranje deficitarnih zanimanja nalazi ovdje.


>>>Casino dijeli pare studentima: Nude tri stipendije od čak 17.500 kuna – provjerite uvjete<<<


Stipendije za studente viših godina


Osim za brucoše, Grad Zagreb raspisao je i stipendije za sve više godine studija. Za detalje stipendiranja studenata s invaliditetom viših godina sve detalje možete pronaći ovdje, a za stidendiju za izvrsnost, svi su detalji na ovom linku.

Natječaj za dodjelu stipendije Grada Zagreba za pripadnike romske nacionalne manjine studentima ostalih godina studija nalazi se ovdje, dok su Natječaj i svi detalji za stipendiju za studente ostalih godina studija za deficitarna zanimanja na ovom linku.


>>>Još bolje stipendije studentima ovog hrvatskog grada: Ove godine dobit će čak 3600 kuna više<<<


Podsjetimo, na sve natječaje studenti se moraju javiti zaključno do 27. prosinca 2021. godine. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci, a kako stoji na njihovim stranicama, za studente će ona iznositi 3800 kuna.

Još vijesti