Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Gradi se novi paviljon: Na osječkom kampusu uskoro proširenje studentskog smještaja

MojFaks | Vijesti, 11.04.2017.Gradi se novi paviljon: Na osječkom kampusu uskoro proširenje studentskog smještaja

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Željko Turkalj, obavijestio je javnost i novinare da ovih dana počinja izgradnja novog paviljona u studentskog doma na kampusu.

Prema riječima rektora Turkalja, taj objekt će bitno poboljšati studentske smještajne kapacitete u gradu. Kaže kako studentski dom za sada ima otprilike 800 smještajnih mjesta, a gradnjom novog paviljona, taj će broj biti udvostručen.

"Novac je odobren iz fondova Europske unije za financiranje cjelokupne izgradnje i opremanje studentskog paviljona. Grad Osijek sudjelovat će u izgradnji svih onih infrastrukturnih radova koji su potrebni da taj dom bude u punoj funkciji, a riječ je o prilaznim prometnicama i parkiralištima te uređenju zelenih površina. Današnjim potpisivanjem ugovora između Grada, Sveučilišta i odabranog izvođača rada, počet će dio radova koji se odnosi na tu infrastrukturu, a to je izgradnja spojne ceste koja se nalazi upravo ispred budućeg paviljona Studentskog doma. Ukupno ulaganje za taj studentski paviljon u prvoj fazi izgradnje bit će 120 milijuna kuna, a nakon opremanja doma investicija će se završiti sa 170 milijuna kuna", rekao je Turkalj za Glas Slavonije.

Kako prenosi Glas Slavonije, prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje, Damir Markulak, istaknuo je važnost prometnice kroz kampus. Tvrdi da je ona nužna ne samo zbog izgradnje paviljona nego i poslije zbog sigurnosnih razloga kada je riječ o protupožarnoj zaštiti.Kampus za sada ima približno 800 smještajnih mjesta, a s novim paviljonom trebao bi dobiti još toliko... izvor: stucos.unios.hr

Dodao je kako bi se proširenjem kapaciteta domskog studentskog smještaja omogućilo da se zbrine deset posto studenata osječkog Sveučilišta, a taj smještaj namijenjen je onima koji si ne mogu priuštiti plaćanje najma soba ili stanova u vlastitoj režiji.

Sudeći prema ovim planovima, Osijek i dalje želi ostati pravi sveučilišni centar Slavonije.

Ivana Petrić
izvor: Glas Slavonije
foto: mojosijek.hr


OsijekdomkampusSveučilište Josipa Jurja Strossmayera