Mojfaks.hr u Vijesti

Hoće li se u Osijeku moći studirati arhitektura, dentalna medicina i farmacija?

U vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organiziran je zajednički sastanak članova Uprave osječkog Sveučilišta, predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za znanost i visoko obrazovanje na kojem se raspravljalo o problemima visokog obrazovanja na Sveučilištu u Osijeku i novim studijskim programima.

9. ožujka 2015 11:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sukladno ranijem dogovoru i predloženom dnevnom redu sastanka, razmatran je niz točaka vezanih uz problematiku znanosti i visokog obrazovanja, a osobito onih vezanih uz Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Načelno je dogovorena dodjela još nekoliko zgrada osječkom Sveučilištu, koje su trenutačno u državnom vlasništvu.

Na dnevnom redu bili su i sveučilišni centri u Osijeku i Slavonskom Brodu, kao i povećanje upisnih kvota u tzv. STEM području (Science, Technology, Engineering, Mathematics) te usklađivanje broja nastavnika i studenata na fakultetima koji pripadaju tom području.

Čelnici Ministarstva obećali su i tehničku pomoć u zapadnom dijelu kampusa za potrebe budućih zgrada Elektrotehničkog, Prehrambeno-tehnološkog i Pravnog fakulteta u Osijeku.

Predstavnici Ministarstva i Agencije dali su potporu i prijedlogu niza novih studijskih programa, čije je pokretanje idućih godina planirano na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama osječkog Sveučilišta. To su: Arhitektura na Građevinskom fakultetu; Dentalna medicina, Fizioterapija i Primaljstvo na Medicinskom fakultetu; zajednički studij Farmacija Medicinskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta; Kineziologija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti; Sociologija na Filozofskom fakultetu te Kreativne terapije kao zajednički studij Umjetničke akademije, Medicinskog fakulteta i Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje!

I.Č./Izvor: Osijek031
foto: Shutterstock

Još vijesti