Mojfaks.hr u Vijesti

I njima vožnja za 'dž': Studenti ovog malog slavonskog grada besplatno će putovati u Zagreb

Ove godine studente iz različitih dijelova Hrvatske dočekale su odlične vijesti o besplatnom prijevozu vlakom ili autobusom. Sada su na red došli studenti iz Požege jer oni će od ove akademske godine imati besplatnu vožnju vlakom do metropole.

3. listopada 2018 12:15
I njima vožnja za 'dž': Studenti ovog malog slavonskog grada besplatno će putovati u Zagreb

I njima vožnja za 'dž': Studenti ovog malog slavonskog grada besplatno će putovati u Zagreb Foto: MojFaks

Požeški studenti od idućeg će tjedna moći besplatno putovati vlakom u Zagreb. Naime, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Požeško–slavonskom županijom uvodi novi vlak namijenjen prvenstveno prijevozu studenata, piše lokalni.hr.

Studente iz Požege koji studiraju u metropoli je sigurno razveselila ova vijest... izvor: radio.hrt.hr

Besplatan prijevoz imat će i učenici koji se školuju za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području ove županije. Jedinstven je to model u Hrvatskoj, gdje će 50 posto cijene karata sufinancirati Požeško-slavonska županija, a ostatak HŽ.


...Vožnja za \'dž\': Studentima iz ove županije sada besplatan prijevoz vlakom do mjesta studiranja...


...Besplatno vlakom kroz 4 županije: Studenti će odsad svaki vikend moći odlaziti kući – bez kupovanja karte...


Vlak će nedjeljom kretati iz Požege u 18.35 sati, a iz Zagreba će se vraćati petkom s polaskom u 16.35. Prvi besplatan prijevoz do Zagreba studenti će iznimno zbog državnog blagdana imati u ponedjeljak, 8. listopada, prenosi lokalni.hr. Ako pokažu interes, istu će povlasticu u budućnosti uživati i oni požeško-slavonski studenti koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima.

Ivana Petrić
izvor: lokalni.hr
foto: YouTube

Još vijesti