Mojfaks.hr u Vijesti

Interrail karte za mlade: Putuj 30 dana i upoznaj 4 različite zemlje – besplatno!

Prilika savršena za brucoše koji imaju dovoljno sreće da ovog ljeta još uvijek uživaju u godini punoljetnosti. Ako još uvijek nemaš 19 godina, a želiš se nagraditi za uspješan upis fakulteta po izvoru – ima li boljeg načina od besplatnog putovanja Europom?

11. svibnja 2018 15:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

S obzirom da je 2018. godina proglašena Europskom godinom kulturnog nasljeđa, ovo je jedan od načina na koje EU svojim članovima omogućava što bolje upoznavanje kulturne baštine zemalja pripadnica. Tijekom lipnja 2018. godine, Europska komisija izabrat će do 15 tisuća mladih, entuzijastičnih ljudi koji će dobiti "propusnicu života" i mogućnost da besplatno istraže Europu – željeznicom.

Svi kandidati koji se namjeravaju prijaviti moraju imati 18 godina u trenutku prijave (nepunih 19) i moraju biti nacionalnosti jedne od država članica Europske Unije. Odabrani sretnici moći će putovati maksimalno 30 dana i posjetiti do 4 različite zemlje i to u periodu od srpnja do rujna. Osim toga, postoji mogućnost samostalnog putovanja ili putovanja u grupi. Treba imati na umu da će Komisija pokriti samo troškove putovanja željeznicom (Interrail kartu), a sve ostale troškove ipak će snositi mladi putnici.

Također postoji mogućnost financiranja alternativnog prijevoznog sredstva (poput trajekta, autobusa ili pak aviona), ako željeznica odabranim kandidatima nije dostupna.

Svi zainteresirani svoje prijave trebaju podnijeti u lipnju 2018. godine u periodu od dva tjedna, a svi koji se planiraju prijaviti svakako bi trebali pratiti novosti u rubrici "travelling" na web stranicama European Youth portala.

Više informacija moći ćete pronaći i na Facebook stranici te Twitter profilu European Youth-a.

L.B./foto:  Igor Ovsyannykov/Unsplash

Još vijesti