Mojfaks.hr u Vijesti

Iskustva jedne kauč-surferice

Kauč-surferica Đina Jakir donosi svoja iskustva u putopisno-dokumentarnom serijalu: 'Kauč-surfing je nepredvidiv, a kad se nađeš u neprilici, počinje avantura.'

17. veljače 2015 12:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uskoro na HRT-u počinje emitiranje novog putopisno-dokumentarnog serijala \'Kauč-surferica\'! U prvoj sezoni glavna protagonistkinja odnosno kauč-surferica Đina Jakir putuje kroz 6 zemalja na području Balkana, gdje ju primaju zanimljivi lokalni domaćini koji je upoznavaju s pojedinim specifičnostima vlastite kulture.



U Sarajevu joj je domaćica pokrivena muslimanka koja uvodi Đinu u pravila islama, u Skopju je domaćin jedan od najutjecajnijih homoseksualaca na svijetu koji Đini približava borbu za prava LGBT zajednice. U Prištini, Đinu su ugostili Betim i Crystal, Britanka zaljubljena u Kosovo i balkanski način života u kojem su najvažniji kava, prijatelji i socijalizacija. U Crnoj Gori Đinini domaćini su smetnuli s uma da ona dolazi, a u Srbiji joj je kauč-surferica otkazala smještaj u zadnji trenutak. Zadnja postaja na putovanju Balkanom je Tirana, gdje je Đina u ilegalno naseljenoj kući s kauč-surfing domaćinom i njegovom mnogobrojnom braćom i sestrama. Kauč-surfing je nepredvidiv, a kad se nađeš u neprilici, počinje avantura.



Nakon završetka snimanja, kauč-surferica Đina izjavila je: \'Kauč-surfing je uvijek novo uzbuđenje jer nikad ne znaš kakva je zapravo osoba koja de te primiti na svoj kauč. Snimanje je bilo intenzivno i emotivno; kroz njihove sam priče puno toga naučila te prošla bujicu emocija; od ekstremne srede, preko tuge do apsolutnog šoka. Balkanci su se još jednom pokazali kao vrhunski domaćini koji osvajaju svojom toplinom i gostoprimstvom\'.

Kauč-surfericu je režirala Barbara Vekarić, a serijal je nastao u produkciji Sekvence d.o.o.

PR članak

Još vijesti