Mojfaks.hr u Vijesti

'Drive in' ispred studentskog doma: Dovezeš se autom i testiraš na koronu

U većini hrvatskih sveučilišnih gradova ostali su samo studenti koji se, nakon objave da se predavanja od 16. ožujka sele u online domenu, nisu vratili svojim kućama.

10. travnja 2020 14:31
'Drive in' ispred studentskog doma: Dovezeš se autom i testiraš na koronu

'Drive in' ispred studentskog doma: Dovezeš se autom i testiraš na koronu Foto: MojFaks

Tako je i u studentskim domovima ostala tek šačica studenata, no može se reći da je ta manjina proživjela mnoge promjene kojima su se morali prilagoditi. Tako su studenti iz riječkog Studentskog naselja \'Ivan Goran Kovačić\' preseljeni u Naselje \'Trsat\' u skladu s preventivnim i javnozdravstvenim mjerama koje su donijeli MUP i Nacionalni stožer, a sve s ciljem mobilizacije studentskog naselja IGK kako bi se u njemu, u slučaju potrebe, mogli smjestiti oboljeli od koronavirusa.

...Mobiliziran prvi studentski dom u Hrvatskoj! Pripreme za iseljavanje studenata počinju već sutra...


Zagrebački studenti koji su živjeli u SD-u \'Cvjetno naselje\', nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb, preseljeni su u kapacitete doma \'Stjepan Radić\', kako bi se u SD \'Cvjetno naselje\' smjestili građani koji su ostali bez krova nad glavom. 

...\'Izbačeni kao smeće\' ili ipak ne? Potez koji je podijelio javnost: Evo koliko je studenata izašlo, a žrtava potresa ušlo u dom na Cvjetnom...


Studentska naselja i domovi iz dana u dan prilagođavaju se novonastaloj situaciji i mjerama koje izdaje MUP i Nacionalni stožer. Tako je Studentski dom Dubrovnik postao sekundarni smještaj za oboljele od koronavirusa. 

Kako piše Dubrovački dnevnik, ispred Studentskog doma Dubrovnik otvorena je ambulanta za "drive in" testiranje na COVID-19. Testiranje je započelo jučer u 11 sati, a provodi ga Dom zdravlja Dubrovnik  u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.


foto: Dom zdravlja Dubrovnik @Facebook

"Predviđeno je da obiteljski liječnici, pedijatri, ginekolozi i epidemiolozi dogovore s dežurnim liječnikom u Covid ordinaciji testiranje za pacijenta koje će se izvršiti sutradan. Testiraju se pacijenti za koje se sumnja na Covid-19, dakle one koji imaju simptome. Oni bi trebali doći s autima i moraju imati masku. Ako je nemaju mi im je damo, i onda se rade uzorci, koje vatrogasci voze zajedno s onim bolničkima u Zagreb", kazao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan za Dubrovački dnevnik

...Nakon razornog potresa: U zagrebački studentski dom useljavaju oni koji su ostali bez krova nad glavom – studenti moraju van...


Bolnica testira one koji su hospitalizirani u domu. Ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić ističe kako uz prethodni dogovor pacijenti i dalje mogu ići na odjel infektologije OB Dubrovnik.

A.Z.
izvor: Dubrovački dnevnik
foto: Dom zdravlja Dubrovnik@Facebook

Još vijesti