V.K. u Vijesti

Više od godine dana čekaju u skladištu: Iz SC-a javljaju – još uvijek ima studenata koji nisu preuzeli svoje stvari nakon potresa

Nakon prilagodbe na 'novo normalno' pod epidemiološkim mjerama, priroda nam je dodatno 'zapaprila' život razornim potresima koji su pogodili nekoliko županija Hrvatske i glavni grad Zagreb.

9. srpnja 2021 12:54
SD Cvjetno naselje

SD Cvjetno naselje Foto: MojFaks

Protekla 2020. godina nikome nije bila laka. Nakon što smo pokrivali priče studenata koji su bili pogođeni potresima, kao i o njihovom revoltu koji se dogodio zbog naglog seljenja iz domova i lošeg postupanja s njihovim osobnim stvarima, zbog čega su čak razmatrali i mogućnost tužbe, čini se da među njima ima i onih koji u pokretninama koje su ostavili u domu nemaju ništa važno.


Podsjetimo, nakon prenamjene SD-a "Cvjetno naselje" u sigurno utočište za građane Zagreba koji su u potresu izgubili krov nad glavom, svi stanari doma Cvjetno morali su, po obavijesti Studentskoga zbora, a odlukom nadležnih, u što kraćem vremenu spakirati svoje svari i preseliti u studentski dom "Stjepan Radić".


Brzina cijelog procesa, panika, strah i improvizacija koja je u slučaju izvanredne okolnosti neminovna, podijelile su studente u dva tabora: one koji smatraju da građanima treba bezuvjetno pomoći i one koji su smatrali da su oštećeni ovom odlukom i koji su ukazivali na neprofesionalan tretman SC-a što se njihovih osobnih stvari tiče. Zbog ovoga su čak razmatrali podizanje kolektivne tužbe protiv SC-a, za što nisu imali osnove, kako nam je tada pojasnila prof. dr. sc. Sanja Barić, stručnjakinja za ustavno pravo i profesorica riječkog Pravnog fakulteta s Katedre za ustavno pravo.


>>>Iseljeni studenti prijete SC-u: Provjerili smo imaju li temelja za tužbu koju najavljuju... Čini se da uopće ne bi trebali pokušavati<<<


Sada, više od godinu dana nakon ovog turbulentnog ožujka, još uvijek ima studenata koji stvari zapakirane i uskladištene u ovoj prenamjeni doma - nisu preuzeli stoga iz SC-a apeliraju da preostali studenti to napokon učine.


>>>'Izbačeni kao smeće' ili ipak ne? Potez koji je podijelio javnost: Evo koliko je studenata izašlo, a žrtava potresa ušlo u dom na Cvjetnom<<<


Jučer je službenim stranicama Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu objavljena obavijest o tome da neki studenti još uvijek nisu preuzeli svoje stvari te da to mogu učiniti do sljedećeg petka.


>>>Potres nije poštedio ni studentske domove: Cvjetno i Sava bez struje, na Šari padali ormarići, popucali zidovi... FOTO<<<


"Pozivamo stanare koji još nisu preuzeli svoje stvari da to učine najkasnije do 16. srpnja 2021. Ukoliko se predmetne stvari ne preuzmu do navedenog datuma iste će biti propisno zbrinute", napisali su u svojoj obavijesti.

Još vijesti